Подай сигнал

Кондуктор крещи: Отваряй си прозорците, да не съм ти слуга!

Пловдив

от Екип Марица 1269 прегледа 0

Кондуктор по линия №18, с № на автобуса РВ 1104 СР, предизвикал гнева на пътуващите вчера сутринта. Малко преди обед дама се качила в рейса от спирката на моста на Герджика и ​усетила вътре адска жега. Не стига, че климатикът не работел, но и прозорците били затворени, оплака се потърпевшата в редакцията. Тя помолила кондуктора да ги отвори, а т​ой се сопнал​, че не й е слуга. Възмутена, жената потърсила помощ от шофьора, а той отвърнал, че само кондукторът ​имал право ​да се разпорежда с комфорта на пътниците като салонен управител.

Срамота е такова отношение от служителите на "Градски транспорт". Ние си плащаме за услугата и очакваме качествено обслужване, а вместо това ни возят в сауна и ни ругаят. Заради техните икономии, трябва да припадаме в рейсовете. Ако съм у дома, ще си отворя прозорците, но не съм длъжна аз или който и да е от пътниците да прави това в автобуса, каза дамата възмутена. Тя се оплака също, че преди няколко дни в автобус №16 климатикът работел само в кабината на шофьора. Тя припомни, че преди седмица един от пловдивските превозвачи бе глобен с 300 лв. , че не пуска климатик в жените.

Явно служителите в автобус № 18 имат обща черта да не зачитат правото на пътника. Възрастна жена също се оплака от шофьор по ​същата линия, но не видяла номера на автобуса, тъй като прелетял покрай нея с ​бясна скорост. Миналата сряда пенсионерката чакала в 10 ч. сутринта на спирката срещу магазин Техномаркет автобус №18 /в посока към града/, единственият, който минава оттам и то през работните дни на седмицата. Стоях за спирката, но за мое разочарование рейсът профуча покрай мен, без да спре. Като видях как се е засилил, започнах да махам, но шофьорът не ми обърна внимание, допълни възрастната жена.