Подай сигнал

Колосални задължения фалират Сиенит

Доставчици от София чакат 10 години да получат 15 657 лева от пловдивските строители

Бизнес зона

от Мария Петрова 7843 прегледа 0

Колосални задължения фалират Сиенит

Кредитор на строителната фирма „Сиенит“ ООД поиска дружеството да се обяви в несъстоятелност. Това е видно от искова молба, заведена от софийската компания „Интерметал“ ООД в Окръжен съд - Пловдив.

От документа става ясно, че „Сиенит“ е длъжник с 15 657 лв. за материали, взимани в периода 2009-2010 г. Съдружниците в нея Пламен Панчев и Валентин Кънчев обещавали многократно да се издължат, но само на думи.

През 2014 г. „Интерметал“ ООД завежда дело срещу тях и го печели. Срещу длъжниците е образувано изпълнително дело. В хода на производството частният съдебен изпълнител Мариян Петков е установил, че пловдивското дружество не разполага с налични парични средства по банкови сметки, по които е титуляр, а върху движимото и недвижимо имущество са наложени множество запори и възбрани от други кредитори.

Задълженията му към Националната агенция по приходите са над 5,2 млн. лв. Наскоро частен съдебен изпълнител обяви публична продан за административната сграда на „Сиенит“ на ул. "инж. Асен Йорданов" № 7, която е централен офис на холдинга.

Търгът ще е за различни сектори в него на обща стойност над 4 млн. лв.

Коментари


Отслабни без никакви усилия с диетичния спрей !Намалява апетита и подтиска чувството на глад така помага да свалиш бързо илишните килограми ! Научи повече и купи оттук :http://bit.ly/2DDbBNt