Подай сигнал

Колосална сума отива за Бунарджика и галерията

Пловдив

от Валентина Йеремиева 1067 прегледа 0

Колосална сума отива за Бунарджика и галерията

Район "Централен" очевидно се ползва с преференции в управленската програма на местната власт. На кмета Георги Стаменов е гласувано най-голямото доверие, ако се съди по отпуснатите средства. За благоустрояване на Бунарджика на районната администрация са дадени тази година 2 млн. лева, за преустройството на Детмаг "Снежанка" в художествена галерия - още 1,1 милиона. Обществените поръчки са проведени в района, там са избрани изпълнителите и се осъществява контрол. Стаменов ще реже и лентата в компанията на градоначалника, чието име райкметовете задължително споменават с благодарност, когато става дума за бюджетно финансиране.

Иначе и в кварталите в центъра тази година няма офанзива. От миналата есен продължава ремонтът на ул. "Захари Стоянов" и в кметството се надяват с остатъка от парите да закърпят още няколко улици.

При около 200 000 лева за ремонти и благоустрояване няма как да се отделят пари дори и за завършването на улици, артисали поради липса на средства от оперативна програма "Региони в растеж". Една от тях е "Неофит Бозвели". Райкметът е направил доклад до голямата община и чака благословията на Иван Тотев.

От капиталовата програма "увисна" и реконструкцията на Дондуковата градина, за която от четири години ​се чака да започне ремонт.