Колоездач удари юмрук на таксиметров шофьор ВИДЕО

Жители на София станаха свидетели на поредния случай на агресия на пътя, главен герой в която отново е колоездач. След като велосипедист помете и влачи малката Теа в Южния парк, а друг ряза с нож гумите на линейка, сега колоездач нападна с юмруци таксиметров шофьор. Случката се развива на оживена улица, при спирка на градския транспорт, намираща се пред църквата на парк "Гео Милев".

В ефира на „Здравей, България” потърпевшият Красимир разказа за случилото се на кръстовище в София.

Двама възрастни мъже и три деца изскочиха внезапно на пътното платно с велосипеди. Натиснах клаксона отдалеч. Тогава един от мъжете застана пред колата и с доста заядлив тон започна да ме предизвиква да сляза. Опитах се да избегна ескалация на напрежението. Тогава той вдигна колелото и удари странично колата с него. Това ме принуди да спра и да изляза от автомобила. Обясних на мъжа, че не е редно да пресичат улицата, карайки велосипеди”, разказва Красимир.

Последвала словесна престрелка, в разгара на която колоездачът удря с юмрук на таксиметровия шофьор и разбива горната му устна. Веднага след това агресорът опитал да се извини.

Цялата случка е заснета от случаен минувач.

На кадрите от видеозаписа, се вижда как агресивният колоездач удря юмрук в лицето на таксиметровия шофьор. Битият се подпира на колата. Леко ми се зави свят тогава, споделя Красимир. Тогава нападателят се опита да ми се извини, добавя мъжът.

Спорът, завършил с юмрук в лицето на Красимир, станал на пешеходната пътека пред зала „Фестивална“ в София.

„Сцепена ми е горната устна след удара. Оттокът затихва“, споделя удареният шофьор.
Той разказа как е възникнал спорът.

„Бях на работа, в колата имах клиентка. Видях група велосипедисти, които пресичат, карайки по пешеходната пътека. Имаше и деца. Нямат право по този начин да преминават. Трябва да слязат и да бутат велосипедите. След като изскочиха внезапно, натиснах клаксона и в този момент единият от възрастните застана пред колата и започна да ме предизвиква да сляза, за да се разправя. Трябваше да гарантирам сигурността на клиентката. Колоездачът обаче вдигна велосипеда и удари странично колата“, заяви Красимир.

Виктор, който станал свидетел и направил клипа, потвърди думите на потърпевшия.

Това, което таксиметровият шофьор разказва, е истина, но не можах да снимам как велосипедистът удря с колелото колата.

„Това ме принуди да изляза и да го питам какво иска. Неочаквано по време на спора получих удара. Предложих да извикаме полиция, за да се изясни кой е нарушил правилата, но той си тръгна“, добавя Красимир.

„Не подадох жалба, защото искам да приключа случая, за да не създавам големи неприятности на човека. Направил е грешка, но не целя изгода“, каза още таксиметровият шофьор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?