Подай сигнал

Кола преминава през огнения ад в Калифорния (ВИДЕО)

Видео

от Екип Марица 17378 прегледа 0

Кола преминава през огнения ад в Калифорния (ВИДЕО)

В Северна Калифорния, САЩ, в района на град Парадайз (превежда се като Рай) се разгоря голям горски пожар. Огънят се разпространява толкова бързо, че обхваща 28 хектара гора само за един ден. Местните спасители нямат време да гасят огъня, тъй като всички сили се хвърлят за спасяването на хората: В града живеят около 30 000 души и всички те се намират в обхвата на огъня.

Жителката на Парадайз Брин Чатфилд е бягала от огъня в кола със семейството си. Тя успяла да премине през огнения ад и решила да сподели опита си на страницата си в социалната мрежа. За съжаление, петима от жителите на града починаха в огъня, опитвайки се да се движат през пламъците с автомобили.

Основното оръжие на Брин срещу стихията е нейното спокойствие и концентрация. Експертите също така съветват предварително подготвяне за подобни ситуации. Не е сложно: да се уточни мястото на събиране и да се определи пътя и маршрута, да се разпределят задълженията предварително (кой съхранява документите и кой ще спасява котката или кучето). Надяваме се, че няма да ви се наложи да взимате такива мерки, но както виждате, струва си да им отделите няколко минути от времето си.

Източник: auto.blitz.bg

Коментари