Подай сигнал

Коктейл от вино и чесън бори лошия холестерол

Напитката сваля килограми и топи мазнините в корема

Здраве

от Марица вест. 1853 прегледа 0

Повечето хора смятат, че мазнините и холестеролът са вредни за човешкото тяло

Повечето хора смятат, че мазнините и холестеролът са вредни за човешкото тяло. Учените обаче доказват, че могат да бъдат полезни.

Има два вида холестерол: лош и добър. Първият се натрупва в тялото. Той се прикрепя към кръвоносните съдове, запушва артериите и води до появата на атеросклероза, коронарна болест и други. Вторият пречиства кръвта от мазнините и премахва лошия холестерол от артериите и клетките. С други думи, помага на организма да се отърве от вредните вещества.

Лекарите препоръчват два начина за намаляване на лошия и увеличаване на добрия холестерол: диета и упражнения. По възможност заменете червеното месо с постно като пилешко или пуешко. И не забравяйте, че трябва да избягвате кожата, тъй като съдържа голямо количество мазнини.

Добавете лук и чесън във вашата диета. Тези растения не само че съдържат холестерол, но и пречат на образуването на кръвни съсиреци. Дори в процеса на пържене и готвене техните свойства не се унищожават напълно. Фенове на народната медицина препоръчват следната рецепта за намаляване на лошия холестерол. Тя топи и мазнините в областта на корема.

За целта са необходими 12 скилидки чесън и 500 милилитра червено вино. Приготвя се по следния начин: Обелете и нарежете скилидките на четвъртинки. Поставете в стъклен буркан и залейте с червено вино. Затворете и оставете на слънчево място за две седмици, като разклащате съда всеки ден. Целта е съставките да се смесят добре. След това прецедете и прехвърлете в тъмна бутилка с херметическо затваряне.

Консумирайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно в рамките на месец. След това направете почивка от 10 седмици и по желание повторете процедурата. В края на месеца може да забележите положителна промяна във вашето здраве и фигура. Ако искате, отидете на лекар, за да си пуснете кръвни изследвания. Или направите снимка тип "преди и след" и измерете талията.

Коментари