Кой всъщност стои зад атаката срещу НАП

Всички помним, че лятото на 2018-та мина под знака на фалшивите новини, разпространявани от сайтове като „информиран.нет“, „плъх нюз“, „хак нюз“, „фрог нюз“ и прочие хибридки, обслужващи родното олигархично задкулисие. Стоящите зад тях „журналисти“ Арман Бабикян и Огнян Стефанов - Агент „Академик“, от сутрин до вечер мултиплицираха небивалици и фабрикуваха медийни фалшификати, в опит да се нагнети изкуствено напрежение в обществото и да бъде дестабилизирано управлението.

Както винаги, пригласяха им дежурните говорители на кръга ,,Капитал“, придворните медийни лакеи на Цветан Василев - Люба Кулезич, Соня Колтуклиева и Мирослав Иванов и разбира се, рекетьорите от сайта „Бивол“ Асен Йорданов и Атанас Чобанов. Веднага след това последваха и още изкуствено създадени „скандали“, отново инспирирани от същите задкулисни играчи, а когато номерата им се провалиха с гръм и трясък,  сега очевидно решиха да преминат към по-радикални действия.

Времето, разбира се, удобно съвпада и с номинациите за нов главен прокурор, а известно е, че фиксацията в този пост на подсъдимите олигарси и опитите им да овладеят и подчинят държавното обвинение, за да получат индулгенция за извършените престъпления, не са от вчера.

Да пробиеш обаче системата на НАП и да извадиш на показ личните данни на милиони българи, трябва да се признае, наистина е упражнение, „достойно“ за хора, които нямат никакви задръжки, да не говорим за морал. Проблемът е, че това тяхно „геройство“ е и тежко престъпление, а пъзелът бързо започна да се разплита. Лека полека лъснаха както поръчителите, така и изпълнителите на „мократа“ поръчка, а  стана ясно и кой се опитва да обере политическите дивиденти.

Веднага след като медиите от кръга „Капитал“ заявиха, че са получили по мейла базите данни на НАП, последва и незабавната реакция на политическото прокси на Прокопиев - партията на проваления бивш министър на правосъдието Христо Иванов „Да(Й) България“. От там в рамките на часове поискаха оставката на финансовия министър, без дори да е ясно какви са щетите и засегната ли е сигурността на българските граждани. Разбира се,  кукловодите едва ли са очаквали, че прокуратурата ще стигне толкова бързо до извършителите на атаката, напротив, надявали са се легендата им за „руски хакер“ да сработи, обществото да бъде изправено на нокти, а властта да бъде тотално компрометирана.

Именно бързите и ефективни действия на правораздавателните органи, както и изнесените факти от държавното обвинение, че „вълшебникът“ Бойков не е действал сам и скоро ръката на закона вероятно ще се стовари и върху поръчителите, наложи плановете на задкулисието да бъдат променени „в движение“. Така за пореден път сме свидетели на разиграването на добре познатия сценарий „жертва“ на „мракобесната“ прокуратура, в главната роля този път - заловеният хакер.

ристиян Бойков е представян от олигархичните медии не като обвиняем за тежко престъпление, а едва ли не като гениален млад компютърен специалист, набеден в нещо, което не е извършил. Осигурява му се щедро телевизионно време, както и на неговите адвокати и шефове, пишат се хвалебствени статии, а прокуратурата и ГДБОП са представяни като фалшификатори на данни и некадърни разбивачи на пароли.

Срещу фактите обаче, фалшивите новини и инсинуации не могат дълго да останат „на терен“. Оказа се, че в компютрите на фирмата са налице още файлове от НАП, както и компрометирани данни за фирми, банки и застрахователни дружества. Това показва, че е щяло да последва многомесечно контролирано изтичане в публичното пространство на компромати, с което първоначалният ефект от информацията за  „хакването“ на НАП е щял да бъде засилен стократно.

Папката „търсене за Бивол“, открита в компютъра на Бойков, е само брънка от този заговор, но пък твърде съществена, защото е пряко доказателство и ясно показва кои са замесените лица, колкото и яростно да отричат псевдо журналистите Йорданов и Чобанов ролята си.

Всъщност, реакцията на психодесните медии, партии и техните говорители, както и на присъдружните на Цветан Василев „журналисти“ е показателна сама по себе си. Само си представете например подобен пробив да беше направен в базата данни на германската или американската приходна агенция, а определени медии в тези две държави, спонсорирани или собственост на подсъдими лица, да дават щедра трибуна на заловения хакер и менторите му, които от сутрин до вечер да обвиняват прокуратурата в „поръчкова акция“.

Освен, че не звучи реално, естествено би било и ясен знак, че са в един отбор с престъпниците. В България обаче, както знаем, тези сценарии се разиграват безпрепятствено от години, с единствената цел да бъде дискредитирана държавността и правораздавателните институции. А изводите, по каква причина се защитават медийно сгазилите закона, за сметка на дежурното оплюване на обвинението, вече не са тайна за никого.

Този път обаче границата е премината, защото на карта е поставена държавната сигурност, а реакцията на институциите трябва да е безкомпромисна и твърда. Това ще бъде и лакмус доколко обществото ни ще е способно да се освободи от хватката на псевдоморалистите-олигарси,  облечени с медийна власт, съсипали икономиката на страната в годините на прехода и жадуващи за власт, за да узаконят заграбеното. Същите днес извадиха на показ личните данни на 4 млн. българи, за да вкарат държавата в поредната провокация.

Източник: blitz.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
ехаааа

ехаааа

26.07.2019 | 08:57

най голяма парцал в медийното пространство.червената марица

Отговори
3 0
Читател

Читател

26.07.2019 | 08:49

Образец за поръчкова статия! Браво. Защо само никъде не се е подписал автора който е взел парите или те се делят между целия колектив? :)

Отговори
6 1
здр

здр

26.07.2019 | 08:37

Въпросът е , защо правителството отказа външна помощ???? Логично е, чие дело е това , и защо!!!!

Отговори
6 0
Димо

Димо

26.07.2019 | 08:37

Добре е, че написах те тая статия, че много хора да разберат какви помири сте

Отговори
6 0
Батко

Батко

26.07.2019 | 08:20

Марица, толкова лайна не бяхте срали никога. Вие не сте журналисти, а продажна пасмина. Толкова сте безлични и ненужни. Що не се самоубиете най-добре, да спрете да ни дишате въздуха. И без това за нищо не ставате :D

Отговори
7 1
Демократ

Демократ

26.07.2019 | 08:17

Марица затвърди присъствието си и активно съучастие в кафяво-ляйнявата пеевска кочина . С флагман Пърдялко Пърдялков - милионерът от ПИК ! Маските паднаха , падението е позорно ! Язък , че исторически Марица е била образец на българищината !

Отговори
6 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?