Кой уби Виктория

Има задържан за убийството на Виктория Маринова. Случаят е приключен, забравете. Но и след като престъпникът евентуално бъде осъден и влезе в затвора, остава въпросът: Кой уби клетата Виктория? И кой ще убива занапред?

По традиция си произведохме новина, която  премина от Вашингтон, през Брюксел, до Токио: в България е убита журналистка заради журналистическо разследване, заради разкрития по усвояване на еврофондовете. И като започнаха да ни се карат и назидават от ЕНП, от Еврокомисията, Европарламента, Вебер и Веберовци, щатски посланици, от "Ню Йорк Таймс", с една дума  - от целия прогресивен свят. Който преждевременно определи, че Маринова е паднала жертва на корупцията. След което започнаха да се извиняват - лично на премиера  и на останалите зад него, понеже престъплението се оказало криминално.

Западът предизвика гнева Борисов. И с право. Западът често греши, като ни размахва пръст. Само че в случая къде е грешката? Единствено в това, че клетата жена не е паднала жертва в борбата срещу корупцията, а е жертва на корупцията. Жертва на тази всеобемаща корупция, която за тридесет години преобърна ценностаната ни система с главата надолу. 

Къде отидоха парите за така наречените ромски включвания, освен че се включиха в палатите на така наречените ромски лидери? И какво, освен престъпност, може да произведе един тотално необразован етнос, за който политиците се сещат само по време на избори. 

Едно нереформирано образование в съчетание с реформирани по нашенски риалита, които показват модела на успеха - силиконки и силиконови мозъци, няма как да произведе поколения, които да създадат силиконова долина в България. Нито средна класа, нито работещи милионери.

Когато визията за успял мъж е дебел ланец и татус, нещата са комични. Ала когато с тази визия  се появява и полицейски шеф, нещата са трагични. 

Общество, където мутроподобието е станало образец за успялост, е обречено. 

В един момент никакви образователни, здравни, икономически и прочие реформи не могат да спрат лавината на опростачването, приело републикански размери. 

Защото корупцията създава простаци, а простаците създават корупция. А корупцията - жертви.

Така че случаят е приключен. Забравете.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?