Подай сигнал

Кой му тури знака STOP на Лютви Местан

Коментари

от Красимир Димовски 20166 прегледа 0

Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там. Това заяви Лютви Местан след ужасната трагедия, разиграла се на разклона за село Загорско. При катастрофата загина бебе на 6 месеца, бяха ранени 9-годишно дете и 28-годишна жена. Следствието ще определи кой точно е виновен, спрял ли е Местан на знака "Стоп", отнел ли е предимство, с каква скорост се е движела колата с пострадалото семейство. Да се надяваме, че ще се мери с един аршин, както заявиха от прокуратурата, и виновният или виновните ще си получат наказанието. Само дето загиналото бебе никога няма да порасне.

На пътя никой не е застрахован от злополуки, да не дава господ да се случат. В политическия живот обаче събитията не зависят нито от Господ, нито от Аллах. Зависят от този, от когото искаш да зависиш. И това лидерът на ДОСТ добре го знае.

Когато подкараш една партия по политическите магистрали, междуградски шосета и пътища с предимство и без предимство, трябва да спазваш основния закон за движението, наречен Конституция. И в най-демократичните страни има пътни знаци, обозначения на скоростта, светофари, пешеходни пътеки и още редица ограничения, за да не се превърне демократичното движение в повсеместна катастрофа.

И когато водачът на партийното превозно средство реши, че е над това движение, че не е част от него, че може да не спазва конституционалните пътни знаци и ограничения и да кара в насрещното, неизбежно се стига до ППП (пътно политическо произшествие). Може да се размине само със смачкана ламарина на партийната кола. Може да се нанижат много автомобили. А може и да се стигне до мащабна катастрофа на цял район с жертви и ранени. Както показва историята на пътното движение у нас и по света.

Този, който зарежда с гориво партийната кола на Местан, може и да е от комшулука на юг, но е добре запознат с европейските порядки у нас. Само че политиката на комшията, която не се е отличавала с особена деликатност, напоследък става все по-арогантна. И внушенията, че партийният водач Местан може да си шофира като през пуст анадолски друм из българските пътища, са не само несъстоятелни, а и опасни.

Бившият учител трябва да знае, че пътните знаци не са като препинателните. И когато с изряден правопис съставяш провокативни изречения, претворени в действия, това не е признак за висока култура, а за висок гьонсуратлък.

Когато предизборно пускаш оглушителна песен с мотиви от турски марш и нагло заявяваш, че си решил да водиш политическата битка с музика. Когато, като майстор на музикалните форми, решаваш, че ДОСТ ще организира и проведе подписка с искане за законово признаване на статут на национално малцинство на нейни членове и симпатизанти, и декларираш, че статутът нямало да се партизира. И то в момент, когато турско ръководство разглежда етноса у нас като част от великата цел „единна нация под знамето на полумесеца и звездата". Когато преди това, като шеф на друга партийна кола, от която беше изритан, нарича областния управител на Пловдив "местен гаваз", защото те глобил за предизборно говорене на турски с 681 лева и правиш асоциации със създаването на българската държава. Когато...

Когато влезеш в насрещното.

И смяташ, че ще те пази Аллах и турският министър на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу, който заяви: „Трябва да осигурим излизането на коалиция ДОСТ на предни позиции в изборите в името на по-доброто бъдеще на сънародниците в България!".

И какво ще стане, ако след всички провокации партийният водач предизвика катастрофа в цял един район? Ще му вземат шофьорската книжка? Ще го пуснат под гаранция от 10 000 лева?

Само че ще е късно.

И думите на Местан ще се окажат пророчески: Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там.

Коментари


Няма кой да сложи този знак стоп не само пред Местан, но за съжаление и пред всички, самозабравили се като него индивиди, самонарекли се елит, и шестващи на висока скорост през нас, през нашето минало, нашето настояще и невъзможното бъдеще....

Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук ! Нужен е минимален депозит от 10 евро!Вчера спечелих 1772 евро ! https://bit.ly/2vGdh7g

А детето е било БЕЗ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ПО ЗАКОН ДЕТСКО СТОЛЧЕ! Това ей така, между ръфането на разни специалисти, морални- народни съдии и други разни панаирджии

В един прекрасен ден мъжът ми каза, че не му е нужна такава непълноценна жена, приличаща на дебела крава. Не можете да си представите какъв удар беше това за мен: любимият ми човек ме унизи, накара ме да се чувствам още по-ужасно, а след това просто подава молба за развод. На мен дори ми минаваха мисли за самоубийство, защото животът без любим човек и деца няма смисъл.ужасявайки се от своето дебело тяло аз твърдо реших, че трябва да се променя и да стана идеална.Това ми помогна ! http://bit.ly/2kqNpXz

Този трябваше отдавна да е в затвора,а адвокат Марковски да не се мазни по телевизията,защото този мръсник първо на него ще му го начука

Местан /агент ПАВЕЛ / уби бебе МЮСЮЛМАНЧЕ и изоббщо не му пука .... За да се измъкне чист е готов на всякакви гимнастики ,а знакът СТОП ,на който не е спрял се вижда и от слепите ... Вината му е ясна ,но той не иска да я поеме ... АГЕНТ ПАВЕЛ е свикнал да еМРЪСНИК ....Безкрайно съм учуден , че мюсюлмани се хвърлиха да го защитават ,все едно ,че е ангел небесен .... Няма значение ,дали детето е християнче или мюсюлманче ! Детето си е дете и ВИНОВНИЯТ трябва да си понесе наказанието ! Никой не трябва да се чувства НАД ЗАКОНА ...

СТОП НА ДОСТ

Местан ще си вдигне багажериите и ще напусне страната

Твърде циничен, но и напълно издържан в стила на най-перверзните кадесарско-хибридни прийоми, е колажът ви с Местан на фона на турското знаме върху картата на Република България! Постарайте се малко повече, другари кадесари!

GORKITE BOKLUTSI ,ZABRAVIHA ZA GLAVNIYAT GOTVACH V STOLOVATA "BULGARIYA",KOYTO RAZDAVA PORTSIITE NA VLASTTA I SEGA SE ZAYAJDAT,ZLOSLOVYAT SRESHTU EDIN SAVESTEN CHOVEK-POLITIK OT MNOGO VISOKO NIVO! VINATA KOLKOTO E NA MESTAN ,TOLKOVA I E NA DRUGATA KOLA I NA TEZI ,KOITO PODARJAT PATYA !

С каква скорост се движи пострадалият.Що за тъп въпрос.А ми движи се е с разрешена та за път с предимство.Ако се беше движи с неразрешен със сигурност щеше да избегне удара.Но щеше да бъде санкциониран за превишена скорост,което е по малкото зло.Но така се започва за да оправдаят убиеца Местан.

през седемдесетте години в България имаше зелени паспорти с графа народност , където беше отбелязана съответната народност на собственика на паспорта например българин, турчин и т.н. и всички бяха доволни което означава , че не е имало проблем и сега не би трябвало да има.

Авторът на статията само може да посвири на рязания кавал на Местан и на още хиляди рязани кавали на турците от България

32.Заради това предписахме на синовете на Исраил, че който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора. А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора. Дойдоха при тях Нашите пратеници с ясните знаци. После мнозина от тях подир това престъпваха на земята. Сура5,32178.О, вярващи, вам е предписано възмездие за убитите, свободенза свободен и роб за роб, и жена за жена. А който получи опрощение от своя брат, да го получи според обичая, а той да му се издължи с добрина. Това е облекчение и милост от вашия Господ. А който след това престъпи, за него има болезнено наказание. Сура2,178

А оня помак , ако беше шофирал с 80 км/ч , детето му още щеше да гука...обица на всички бъдещи пишман състезатели!

Чл11, ал.4 от Конституцията на РБ. Второ, знамето на РБ е бяло, зелено и червено, трето териториалната цялост на РБ е неприкосновена и всеки опит за нейното нарушаване се наказва със закона. Нито червеното, нито Турската символика са част от символите на РБ. Що чини, този чиляк на свобода. След като, хората не го наказаха, явно и Аллах му напомни за себе си, че пътят по който е тръгнал, вече е затворен отдавна!!!

MESTANEE MEESTAANEEE SEGA 6TE TIGO NAAMEESTYAATT DYORT KY6ELIYA..

Много точно и вярно казано!Поздравления за автора!И дано властите да си свършат работата за да се избегне втората,по-голяма катастрофа!

Не, изобщо не се радва. Просто казва, че който си играе с огъня сам изгаря в него.