Кой и как ще излекува българското здравеопазване?

Пълна блокада на международния път Е-79 навръх 2 юни готвят жителите на Враца, ако дотогава не бъдат разрешени финансовите проблемите на местната болница. Междувременно във Велинград над 1000 са вече събраните подписи в защита на белодробната болница. Кой може и ще излекува българското здравеопазване и къде се крие разковничето?

Според бившия директор на столичната Онкология д-р Валентин Ангелов вече 18 години се правят реформи, но в същото време се правят само промени на парче, за да "се скалъпят нещата".

"Много политика се вкарва в здравеопазването, а не трябва да е така. Тази сфера трябва да е неутрална. Реформата спря до извънболничната помощ, където е много тежко положението. Прави се така, че парите за здравеопазване да се увеличават, но никой в същото време не е доволен от системата", категоричен е Ангелов пише BgOnAir.bg.

По думите му всеки ден един лекар напуска страната, а положението при медицинските сестри е още по-страшно.

"Сестрите останаха забравени във времето. Има няколко неща, които трябва да се кажат, защото просто вече се знаят. Нашите лекари, отивайки в Европа, никога не се връщат. Българските лекари са добри лекари", отбеляза още бившият директор на столичната Онкология.

Мнението на доктора е, че в България има близо 400 болници, а са нужни най-много 100, но оборудвани и отговарящи на всички стандарти.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?