Кой е наглият крадец, заловен от военния в Карлово

Млад циганин от карловското село Христо Даново е нападнал и обрал старицата, която беше ограбена и уплашена до смърт. Смелият старши сержант Цвятко Делков е задържал престъпника до идването на полицията и така е спасил възрастната жена от цял месец нищета и гладуване.

На 9 август тази година бабата взела пенсията си и я сложила в чантата. Решила да напазарува. В този момент минали тумба цигани, сред тях 23-годишният Цветан Богданов. Той издърпал чантата от ръцете на бабата, която се притеснила и уплашила. Наблизо бил старши сержант Цвятко Делков, който станал свидетел на наглия обир. Той настигнал групата мургави и задържал младия престъпник, като същевременно се обадил на ченгетата. Военният не пуснал циганина докато не пристигнала полицията. Чантата с пенсията на бабата била върната, тя със сълзи на очи благодарила на спасителите си.

Цветан Богданов е бил арестуван, осъден е по бързото производство. И понеже до момента не е бил криминално проявен, е получил условно наказание. Старши сержант Цвятко Делков смята, че не е извършил геройство и това, което е направил, е нещо, което всеки е длъжен да стори. "Нищо не съм направил, не съм герой, моля ви, това са обикновени неща, не е необходимо нищо да пишете, длъжни сме да сме бдителни и съвестни", каза военният.

Шефът на 61 Стрямска бригада Карлово бригаден генерал Деян Дешков изказа суперлативи за военнослужещия и заяви, че се надява все повече достойни българи да реагират по този начин на всякакъв вид нарушения и престъпления. 

Източник: Blitz.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ххл

Ххл

24.08.2019 | 09:23

Много прав е Каракачанов с неговото предложение за кон(трацепсия на ромите,те са нагли и не подлежат на превъцритание. Хвала на военния ,

Отговори
1 0
Никола

Никола

23.08.2019 | 15:11

Чест и слава за войника на Бългсрия

Отговори
24 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?