Кой българин играе в новия филм на Спилбърг?

Българинът Димитър Маринов играе в най-новия филм на Стивън Спилбърг "Зелена книга", съобщава  "24 часа".

Актьорът мина по червения килим в Лос Анджелис като част от екипа на най-новата съвместна продукция на компанията на Стивън Спилбърг “Амблин Ентертейнмънт” и на “Партисипант Медия”. Той е участник в най-актуалния филм в САЩ тези дни. Миналата седмица минаха премиерите му в Лос Анджелис и Ню Йорк, а от 21 ноември тръгва по големия екран в САЩ.

Филмът вече спечели много награди от фестивалите в Торонто, Лондон, Португалия, Ню Йорк, “Холивуд филм” и други. В “Зелена книга”, чийто режисьор е Питър Фарели, Маринов си партнира с Махершала Али, който взе “Оскар” за “Лунна светлина”, и Виго Мортенсън от “Властелинът на пръстените”. Филмът разказва за живота на гениалния пианист Дон Шърли и неговото джаз-трио. Българинът изпълнява главната второстепенна роля - на руснака виолончелист Олег Малакович.

Маринов, който живее в САЩ от 1990 г., е класически музикант, но цигулар. Когато изчел всичко за героя си, чийто прототип е Юрий Тахт, установил, че двамата имат много прилики, и изиграл ролята с лекота.

В САЩ Маринов преподава в многобройни престижни театрални и киношколи, прави уъркшопове в някои щатски университети. Снимал е филм със Селена Гомес. Играл е в над 10 топсериала в САЩ заедно със Зак Галифанакис, Роберт Патрик (“Терминаторът”), Матю Пери и др. Снимал се е в национални топреклами с Аштън Къчър, София Вергара, Уилям Шатнър (“Стар Трек”) и др.

Още по темата ТУК.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?