Книгите, променили живота на Илон Мъск

"Четох най-различни книги, опитвайки се да разбера смисъла на живота. След това прочетох „Пътеводител на галактическия стопаджия“... и осъзнах нещо много важно "
Той е инженер, изобретател, предприемач, инвеститор, милиардер… той е просто Илон Мъск.

Собственикът на авиокосмическата корпорация "Спейс Екс" е един от най-блестящите умове на нашето време.

Още от малък Илон бил много любознателен и дори родителите му го завеждат на лекар с опасения, че има проблеми със слуха. Оказва се, че момчето просто се размечтавало и мислело за големи проекти.

Все пак още на 12-годишна възраст се научава да програмира и написва на компютърния език BASIC код за видео игра, която нарича "Blastar" и дори успява да продаде за 500 долара на местна фирма.

Ако не знаете много за Илон Мъск, със сигурност си заслужва да прочетете малко от историята му, защото тя е наистина интересна.

Мъск едва ли е стигнал дотук с лежане на дивана. Още от ранна възраст той се е заравял в книги и комикси.

Смята се, че на 9 години вече е прочел цялата Енциклопедия Британика (която се състои от 32 640 страници) и е прекарвал часове в четене на научнопопулярни и научнофантастични книги.

Изобретателят със сигурност е прочел стотици книги в живота си, но от интервюта с него става ясно, че някои са успели да оставят по-дълбок отпечатък в съзнанието му.

Ето и част от тях:

„Пътеводител на галактическия стопаджия“ от Дъглас Адамс

Когато в ранните си тийнейджърски години Илон се отегчава от четенето на трудовете на Ницше и Шопенхауер, открива Дъглас Адамс.

„Четох най-различни книги, опитвайки се да разбера смисъла на живота. След това прочетох „Пътеводител на галактическия стопаджия“, която по мое мнение е доста позитивна, и осъзнах нещо много важно – често въпросът е по-сложен от отоговора и ако правилно можеш да зададеш въпроса, то отговорът е лесната част“, споделя той в интервю.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?