Кметът Тотев прие народни представители от Швейцария

Какви са предизвикателствата пред Пловдив като Европейска столица на културата и как градът се развива през последните години обсъдиха по време на среща кметът на Пловдив Иван Тотев и народни представители от парламента на Швейцария. Те са на посещение в рамките на председателството на България на Съвета на Европейския съюз, както и за да се запознаят с напредъка на проекта по Българо-швейцарската програма за сътрудничество за интеграцията на роми и други уязвими групи чрез образование и здравеопазване.

Швейцарските депутати заявиха своята подкрепа по отношение на политиката на България към ЕС и интеграцията на ромите и другите уязвими групи.

По думите им мотото „Заедно“ е перфектното, което е избрано за проекта Европейска столица на културата - 2019, тъй като Пловдив е известен с разнообразието си от общности.

„Приветствам Ви с добре дошли в Пловдив и с признание за добре свършената до момента работа по отношение на реализацията на съвместни проекти за интеграция на малцинствата и дуалното обучение“, сподели кметът Иван Тотев.

„Стремим се помагаме на различни уязвими групи със специфични потребности, хора с увреждания или самотни хора“, заяви заместник-кметът Георги Титюков и уточни, че на финална фаза е здравният център, който се строи по българо-швейцарската програма, а образователният ще бъде готов за новата учебна година.

В края на разговорите кметът Иван Тотев отправи покана швейцарските депутати да посетят и догодина Пловдив, когато ще бъде Европейска столица на културата и когато ще има много събития и фестивали. Той съобщи, че градът под тепетата се радва на голям туристически интерес и броят на нощувките се увеличава двойно всяка година.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?