Кметът след Бойко: Запазваме парка до "Санкт Петербург"

Частният имот до хотел "Санкт Петербург" е отреден за озеленяване с решение на Експертния съвет за устройство на територията. На фирмата, която изготвя новия Общ устройствен план на Пловдив, са дадени указания теренът да бъде предвиден за озеленяване. Това заяви  днес кметът Иван Тотев пред защитниците на парка, които го атакуваха с питане защо паркът  е разделен на две УПИ-та , един от които е без изход. "Това дава право на собственика да обжалва плана и съдът да го отмени, при което в сила ще остане стария ПУП със застрояването на парка. Вие сте дали това задание на проектантите", упрекна кмета шефът на инициативния комитет Асен Костов. 

"Говорите глупости", ядоса се градоначалникът. "Вие говорите глупости", не остана длъжен Костов. "Момчета, прекалявате. Общината не изготвя планове в частни имоти, нито сме давали задание. Както каза премиерът, така направихме - имотът е отреден за зеленина", отсече кметът и продължи: "Спрете да тормозите общината. Четири месеца дъвчим едно и също. Сто пъти ви обясняваме и пак ми звъните в 6 часа сутринта, а на пиарката - в 12 през нощта. Все едно рекет. От собственика на имота получихме оценка на имота за 15 млн. лева и ако продължавате така, ще я вдигне на 25 милиона",  коментира кметът. 

От МРРБ се очаква становище за бункера под земята, който навремето е бил в активите на министерството на отбраната, а след това е предаден на Градския народен съвет. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
от парка

от парка

16.05.2019 | 20:58

Това място сега е кучешка площадка, тоалетна и място за бира и цигара на местните! ПАРК е възвишено и недостижимо, т.е. заблуда! МНОГО, МНОГО ЗАБЛУДА И ШУМ! Но по добре суха плевел и прах отколкото поредния мастодонт - сграда, която лишава от въздух Пловдив!

Отговори
1 0
Запознат

Запознат

16.05.2019 | 19:36

Някой е взел две милки за парка. Въпрос с повишена трудност КОЙ е той?

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?