Кметът склони: Дават още пари за градския транспорт

Превозвачите, които обслужват 29-те автобусни линии, ще получат допълнителни средства от общинския бюджет. Това обяви кметът Иван Тотев след срещата със собствениците на транспортните фирми, организирана днес от областния управител Здравко Димитров. Точната сума ще стане ясна, след като се направят разчети, а предложението за актуализацията на бюджета ще се гледа на сесията на Общинския съвет на 1 август.

За градския транспорт тази година са заделени 7 млн. лева. Превозвачите твърдят, че тези средства са малко и загубите вече са над 3,6 млн. лева. Всеки момент чакаме съдия -изпълнител да запорира сметките, каза Петко Ангелов, управител на фирмите "Автобусни превози" и "Меритранс".

Кметът не се ангажира кога ще се въведе безкондукторното таксуване. По договор електронната система трябваше да влезе в сила до 10 февруари 2016 г., а кметът беше обещал да се возим с електронни билети и карти от 1 април 2016-а. Днес се разбра, че 220 - 230 автобуса са оборудвани с електроника, а още 30 трябва да се оборудват от превозвачите. Те увериха, че ще спазват разписанията и няма да подминават спирките.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Мишев

Мишев

16.07.2019 | 19:35

Да фалират и да се махат! Нови конкурси, с нормални автобуси! Без "щъркелите"!

Отговори
8 1
В.Д.

В.Д.

16.07.2019 | 18:37

Шефът на транспортна фирма „Автотранс 2000“ Димитър Чолаков събирал пари за подкупи на общинари от останалите превозвачи. Това скандално разкритие направи управителят на „Хебросбус“ Веселин Дошков. По думите му парите са събирани за общинския съветник Николай Радев. Според Дошков пари са събирани за решаване на проблеми със субсидии, за преразпределяне на средства останали от карти и различни проверяващи. Сумите са варирали между 2 и 5 хиляди лева.

Отговори
7 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?