Кметът разписва заплатите на 10 074 души

В общинските предприятия в момента работят 2433-ма служители. Най-много хора са на щат в "Чистота" и "Градини и паркове". Директорът на комуналното ОП Иван Стоянов е началник на 795 души, което го праща в Топ 10 на мениджърите в Пловдив по броя на служителите, които управлява. Към него са всички жени, които метат шестте градски района, макар "Чистота" да обслужва официално само "Южен", а в останалите действат сметовозите на частния подизпълнител КМД. 


При Стоян Алексиев в "Паркове и градини" работят още 296 души. И двамата често се оплакват, че кадрите не стигат. "Малък конкурс ли е, че за няколко години успяхме да обновим техниката в "Чистота" и да въведем такава организация на работа, че драстично да намалим замърсявания на въздуха, а също така няколко пъти да получаваме награди?", защитава честта на пагона Иван Стоянов.  

Най-новите предприятия са "Младежки център - Пловдив", "Многофункционална зала Колодрума" и "Зоопарк - Пловдив". Щатът за стопанисването на залата е 13 души. За зоопарка са гласувани 26 щата, но са назначени десетина, защото животни там засега няма, ако не броим деветте маймунки. Най-малкото предприятие е "Радостни обреди" с 10 служители. Част от тези предприятия, например "Чистота" и "Паркиране и репатриране",  преди време са били регистрирани като търговски дружества и са преструктурирани в бюджетни звена за по-оперативно извършване на услуги. Предприятията не формират печалба и всички приходи, които събират, отиват в общия кюп на местната хазна. Средната заплата в тях е 737 лева. 

На заплата в община Пловдив се водят общо 10 074 служители. В бройката обаче са и тези от  общинските училища (3348 души), детските  ясли и градини (1599), музеите (359) и социалните домове (589).

В общинската администрация са назначени 610 служители със средна работна заплата 800 лева. Още 553-ма работят в шестте кметства.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?