Подай сигнал

Кметът на "Тракия": Вдигам телефона и на непознати номера

Първо питаме хората, след това правим ремонти

Интервю

от Валентина Йеремиева 1798 прегледа 0

Костадин Димитров, кмет на „Тракия“

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров е на 44 години. Израснал е в „Тракия“ и няма кътче в района, което да не познава. Завършил е математика и информатика в ПУ „Паисий Хилендарски“, след което е работил в частен бизнес. През 2011 г. шест месеца беше зам.-кмет в район „Централен“ . В същата година поема „Тракия“ като кмет от ГЕРБ. Избран е на същата длъжност през 2015 г.

Вицепрезидент е на Българската федерация по таекуондо, международен съдия и инструктор. Женен, с две деца.

- Г-н Димитров, тази есен отново ще избираме районни кметове. Има ли смисъл от този мажоритарен вот, след като правомощията ви са силно ограничени?

- Не мога да отговоря еднозначно на този въпрос, защото в първия ми мандат през 2011 г. бях избран на тази длъжност от Общинския съвет, тъй като тогава по закон нямаше мажоритарен вот за районни кметове, а във втория през 2015 г. - от жителите на „Тракия“. И в двата случая

мотивацията да си върша работата е била една и съща.

За мене няма значение какъв е изборът, макар че при мажоритарен вот имаш вътрешно удовлетворение, че си спечелил състезанието. През двата мандата не сме прекъсвали нито за миг връзката с Община Пловдив, защото сме един екип. Винаги съм срещал разбиране и заедно сме реализирали успешните проекти в „Тракия“. Един от многото примери е „Лаута“. С общи усилия превърнахме запустяло място в емблематичен парк с много събития, който привлича не само жителите на „Тракия“, но и на целия град. Изградихме и новия булевард "Проф. Цветан Лазаров", който дава възможност за директна връзка между района и центъра.

- Изпълнихте ли всички обещания, които давахте на жителите на „Тракия“ преди изборите?

Веднага казвам

@ins_sub: „не“ и това много ми тежи.

Има десет задачи, за които ще положа максимални усилия, за да ги изпълня. Те са малки - на едно място трябва да се направи отводняване, на друго да се сложат няколко плочки, на трето - 10 кв. метра бетон. По-големите неща обаче, които бяхме си поставили за цел - парковете, осветлението, пътищата, детските и спортни площадки, комуникацията с детските градини и училищата, новите физкултурни салони и басейни, благотворителните акции - всичко това е свършено.

- Районният кмет би трябвало да бъде най-близко до хората. Вие как си поддържате връзка с жителите на „Тракия“?

- Преди да започнем благоустрояването пред блоковете, задължително правим среща с гражданите. Винаги ги питаме от какво имат нужда и какво предпочитат - нов тротоар ли, преасфалтиране на улица, нова детска площадка, места за паркиране, фитнес? Това е много успешен метод. В началото ме посрещаха с табели „Моля ви се, запазете природата!“ След това, като си свършим работата, получаваме прегръдки и поздравления - в микрорайоните А - 13, А - 11, А - 10, А - 5, А - 8, А-9, А - 12. Мисля, че за жителите на „Тракия“ не представлява никаква трудност да ме намерят.

Пишат ми във фейсбук, на вайбър, звънят до късно вечер.

Вдигам си телефона на всички, включително на непознати. Нямам навик да се крия. Работим и в постоянен контакт с бизнеса от района.

- Какво ви донесоха двата мандата в „Тракия“, освен че редовно получавахте 1200 лева заплата?

- „Тракия“ вече няма нищо общо с някогашната спалня , както я наричаха, и аз се радвам, че с общи усилия допринесохме до тази видима промяна. Свършената работа носи удовлетворение. Давам един пример - когато отидох на събранието в микрорайон А - 8, имаше много хора, наострени спрямо администрацията. Сега като мина, душата ми се стопля при вида на обновените улици и тротоари, паркинг, барбекю, пейки. Пред блок 73 зад Католическата църква беше невъзможно да паркираш кола, а сега има нови тротоари и улицата е преасфалтирана. Там изградихме нов парк - бижу и като отида, хората ме посрещат с добра дума, както и навсякъде, където сме работили. Завършваме тези осем години с удовлетвореност и ясното съзнание, че има още много неща за вършене. Ще бъде бонус, ако хората оценят моята работа.

- Какво оставяте за следващия мандат?

- Една от задачите е изграждане на парк „Хан Крум“. В първия мандат успяхме да построим ДЯ „Приказка“ и тъй като

@ins_sub: "Тракия“ има нужда от още места в детските ясли,

трябва да вдигнем още два корпуса. Необходимо е да се санират детските градини „Еделвайс“, „Десислава“, „Едгар Бароу“ и „Слънчев рай“. Всички останали детски заведения са напълно обновени. Добре би било в „Тракия“ да се построи спортна зала. Трябва да продължи благоустрояването в останалите микрорайони. Например в А - 6 около блоковете 107, 106, 100, защото хората чакат отдавна за тротоари, улици, детски и спортни площадки. Около бившата Мебелна къща - също. При мен чашата винаги е полупразна - гледам какво трябва да се направи.

Коментари


Нека се научим да се уважаваме и когато е направено нещо хубаво и добро го признаем. Добър е кметът на Тракия - работлив и уважителен. Да си пожелаем повече такива хора в управлението. Тракия е преобразен! Да продължава да работи така добре!

КОЦЕ,НЕ СИ ЛОШ КМЕТ , НО НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН ДА КАРАШ ТВОИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА ДРАЩЯТ КОМЕНТАРИ В ТВОЯ ВЪЗХВАЛА В РАБОТНО ВРЕМЕ!!!ОТ 9.00ЧАСА ДО 9.16 ЧАСА ИМАШ 6 КОМЕНТАРА,КОИТО ТЕ ХВАЛЯТ ПО ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРЕН НАЧИН,ЧЕ СЕ ПОЛУЧАВА ОБРАТЕН ЕФЕКТ И ИЗГЛЕЖДАШ НЕЛЕП И КОМПЛЕКСИРАН.НЕ ПРАВИ ГРЕШКАТА НА НЕКАДЪРНИЯ СИ ШЕФ ОТ ГОЛЯМА ОБЩИНА,КОЙТО ПРЕВЪРНА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ В ТРОЛОВЕ.НЯМАШ НУЖДА ОТ ТОВА.ИМАЙ ПО-ГОЛЯМО САМОЧУВСТВИЕ.

Боже опази ни от такива простаци като ,,личи си", дори заглавието не може да си формулира. Да, наистина си личи - аз съм от първите заживели в Тракия - беше залязана, запустяла, тъмна.Сега е привлекателно място за живеене. Имам къде да разхождам внуците и да посядвам на пейките, а Лаута е вълшебно място - красиво!

леш се пише с ш ! представи си какво ни чака, ако изберем някой, който дори не може да пише, пък камо ли да вземе някакво читаво решение. не е за всички тая работа

Вижда се, че крилото на ГЕП за онлайн репутация се е активизирало и веднага сипе хвалебствия за крадльовците. Видяха, че Тотевеца е бита карта и дори Бочко не го брой за жив вече и гледат да спасят някой от другите крадльовци ... Какво го хвалите, бе?! Тракия е леж с тея строежи дето нацвъкаха - Гербери, Оазиси, Олимпии и др. Не оставят зелени площи, няма паркоместа, незаконни заведения и пушални, прави номера, че УЖ няма пари да ги бутне, за да не изпълни РЕДОВНО решение на ВАС за събаряне. Пълен мушмурок и крадливец!

Готин е и работи много!

Изключително човечен! При нас се отзова веднага и разреши проблема ни. Никога не сме се притеснявали да говорим с него или да го потърсим за помощ. Много земен човек

Много активен кмет. Бях в приемния му ден по социален проблем, с който се боря от години. Реши го за седмица. Много човечен и с грижа към хората. Само най-хубаво мога да кажа и ще гласувам за него - такива хора ни трябват.

В днешно време, след всички скандали около партията, да можеш да разговаряш с всеки без притеснение си е направо геройство. Имайки предвид, че някои дори нямат приемен ден, защото не могат да погледнат хората в очите....

Прекрасно е да се четат статиите докрай и да се види, че заглавието не е най-важното! Евала, кмете! Благодарни сме всички, славчовците много ги е яд...то се вижда с коментарите!

Не познавам друг толкова работещ кмет като Димитров! Помията, която се бълва в коментари е нормална за злобните и дребни човечета! Но всеки интелигентен и уважаващ себе си човек не би отрекъл стореното в район Тракия! Адмирации за упоритостта и видимите резултати-такива каквито до сега не е имало от предишни мандати, г-н Димитров!

Верно казва човекът, всеки ден съм с малкия по парковете и площадки и непрестанно го засичаме - все сред хората - идва пита ни за проблеми, за нужда от съдествие. Не му знам номера, не мога да му звънна, но знам къде да го намеря, ако имам проблем - постоянно обикаля из Тракия, все ще го засека някъде. Толкова активен кмет не бях виждала . Браво !

Страхотен български сайт за игри от които се печели! Играй безплатно, печели истински награди!Десетки видове игри, томболи, лотарии!Развий твой блог - печели от писане на статии!Без ограничения - колкото повече играете, толкова повече печелите!Най-важното - напълно безплатно е, и се забавлявате!Регистрация тук - http://freelotto.eu?ref=70876&bsd=vi8YKxpwEmf

Кмете, вземи избутай пушалните и чалгаджииниците, които ДЕНОНОЩНО нарушават обществения ред и ИМА влезли в сила решения на ВАС за събаряне! Не се хвали на кой вдигаш телефона, щото за много неща си правиш оглушки и прибираш здраво под масата!

Тракия наистина не е вече само спалнята на Пловдив, превърна се в модерен град в града и това най-силно го усетихме през последните няколко години. Не могат да се отрекат заслугите на кмета на района, всичко гореказано не се случва от само себе си . Благодарим !

Кметът на Тракия е най-добрия кмет! Изключителен човек ! Визионер

Супер кмет

ти си длъжен щом си кмет да си вдигаш телефона на всеки. коце това не е геройство, а твое ЗАДЪЛЖЕНИЕ!!!!!

Един пущинак, един буренак, тъмно и страшно беше на Лаута. Благодарим ти кмете, сега живеем в най-прекрасното място в града!

Ако смяташ че това е някакво предимство за кандидат кмет че си вдигаш телефона, не е достатъчно. Трябва да се потрудиш още и някоя друга книжка да прочетеш, младежо.