Кметът на Столетово се върна и хвърли оставка

Тодор Иванов подаде молба за прекратяване на правомощията му като кмет на Столетово. Това е станало вчера следобед. 30-годишният  управник на Столетово се появи след дълго отстъствие от селото и региона.

През февруари и началото на март той е бил в отпуск, но известно време  след това той не се появяваше на работа, аламираха неговите съселяни. Тръгнаха слухове, че  кметът на селото е бил задържан, имаше  твръдения, че това естанало в Германия. А липсата му създаде затруднения в работата на кметството. Оказа се, че няма кой да подписва важни документи.

В петък Тодор Иванов е подал молба до председателя на Общинския съвет в Карлово Теодор Шойлеков . Кметът  заявил, че това е  лично негово решение, без да коментира други мотиви. Пред ръководството на общината, Иванов е казал, че е бил на екскурзия извън граница, но не е бил задържан в арест от чуждите власти.

Предстои на заседанието си в четвъртък  Общинският съвет в Карлово да разгледа оставката на Тодор Иванов. Съгласно чл.42 от Закона за местното самоуправление и местната администрация някои от случаите, при които пълномощията на кметовете се прекратяват предсрочно, са при трайна фактическа невъзможност да изпълнява задълженията си за повече от 6 месеца, при неоснователно отсъствие от работа за повече от един месец, при подаване на оставка чрез председателя на общинския съвет до общинската избирателна комисия.

Преди да бъде избран за кмет на Столетово  от ПП ГЕРБ е бил професионален войник в Карлово. Ако Общинският съвет освободи Тодор Иванов от поста, трябва избере временно изпълняващ длъжността кмет на Столетово и в срок от 3 месеца в селото трябва да се проведат частични избори, насрочени от президента Румен Радев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?