Кмет украси Баня като коледна приказка

Баня става най-красивият декор за коледни и новогодишни снимки по пътя Пловдив-Карлово.  Приказният сюжет започва още от  входа на градчето - скулптурен знак, символ  на минералните извори.  От няколко дни контурите му са опасани с LED осветление  и нощем  се забелязва от километри. Денем на върха на фигурата се вее нов трибагреник.  От символа на Баня към вътрешността на курорта води наскоро осветената улица.

Тези са  първата Коледа  и първата Нова година, през които сградата на  читалище „Св. св. Кирил и Методий” грее обляна в светлини.  

Истинска атракция за Баня и региона обаче е  приказната композиция от Дядо Коледа, елена Рудолф с шейната и Снежанка, поставена  в зелената площ на улица „Александър Стамболийски”. Две джуджета  неизменно придружават главните герои в тази приказка. Фигурите на познатите герои са  внушителни и са  опасани със светещи гирлянди. И денем,  и нощем те са като магнит за местните  и гостите на Баня, които специално се снимат на този декор.

Тази  украса се осигурява от бизнесмена Дело Шатов, който от 20-ина години живее и работи в Германия. Къщата му, пред която е експонирана атрактивната композиция, е подобаващ фон на приказката за Дядо Коледа и Снежанка - цялата фасада грее в светлинна завеса.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?