Кльощава туркиня изяде 315 шиш кебапа

21-годишна туркиня постави нов рекорд, като изяде 315 шиш кебапа за 46 минути в ресторант в Анталия, пише блиц.бг. 40-килограмовата студентка Черен Йълмаз победи стотици съперници и спечели надпреварата по хапване на традиционния за турската скара деликатес. Състезанието беше организирано от местен ресторант. За да „прокарва“ шиш кебапа, който се прави от месо или кайма, набучена на шишчета, Черен хапнала хляб, една купа салата и изпила две чаши айрян. Наградата, която получила младата и ящна туркиня, е 5000 турски лири, електромотоциклет и правото безплатно да хапва в ресторанта шест месеца.

„Когато изядох 315-ия шиш кебап, краката ми започнаха да треперят и спрях. Сега съм добре“, каза победителката пред репортери. Според пресмятания тя е успяла да погълне около три килограма месо за няма и един час.

Йълмаз е „стара пушка“ в този вид надпревари. В края на юли успя да погълне 255 шиш кебапа за 23 минути. Но реши да се включи и в надпреварата на 6 ноември, защото предишният й рекорд беше счупен от бившия борец Осман Аксьол, който погълна 301 шиш кебапа. При предишната си победа младата туркиня спечели смартфон, 5500 лири и правото да се храни в ресторанта без пари пет месеца.

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?