Подай сигнал

Клубната и хип-хоп музика най-търсени по заведенията

Лайфстайл

от Станимир Кронев 739 прегледа 0

В последно време все повече заведения се ориентират към модерните в световен мащаб жанрове.
Изключително популярен в последните години е хип-хопът, като почти всеки бар има поне по една-две тематични вечери, посветени на тази музика. Други залагат на клубната музика и джаз.

"Клуб W"

От четвъртък до събота е почти невъзможно в този клуб да си намерите места без резервации, а големият му капацитет го превръща в една от най-големите сцени за актуалните български изпълнители. И за него обаче предстои преместване заради строежа на новия мол на Сточна гара.

"Морадо"

Клубът, който наследи като локация емблематичната "Симфония" до Пеещите фонтани, продължава да привлича клиенти заради отличното си разположение и красивата гледка навън.
Почти всеки ден от седмицата домакините осигуряват за своите гости DJ, модерен балет, аниматори и различни шоу програми.

Според търговския регистър "Морадо" е заведението с най-големи обороти в своя сегмент, като за 2017-а нетните приходи са 1,69 млн. лв. Зад успешният проект стоят Ана Станкова (притежаваща 50% от фирмата), Николай Николов и Весела Георгиева (с по 25% дял).

"Блинг"

Намира се в непосредствена близост до "Морадо" и е първият по рода си пловдивски клуб за хип-хоп и рап музика. Работи само като нощен клуб в трите традиционно силни вечери за купон от здрач до зори под тепетата - четвъртък, петък и събота.

"Паша"

Един от най-старите клубове в града се оказа единственото нощно заведение извън поп-фолка, което успя да се задържи на пазара. Днес там домакините редуват класическите диско, ретро поп и денс, съчетани успешно с модерните хаус и хип-хоп хитове. Собственик на клуба е "Билд Инвест" АД, като основна движеща сила там са Мирослав и Румяна Райкови.

"Плазма"

Истински ветеран на клубната сцена. В момента клубът е собственост на наследника на фабриката за майонеза "Краси" Венцислав Консулов. През годините "Плазма" няколко пъти е обявяван за "хаус и денс клуб номер 1 на Пловдив".

На пиано бар

Пиано баровете също се радват на добър интерес сред пловдвичани и гостите на града. Тук дългогодишен лидер е "Face to Face", който отдавна е част от историята на нощния живот в Пловдив. Почитателите на българската музика, джаза и класическите хитове могат да избират още между Live Club Monarch, Piano Bar Gatsby, Quattro Piano Bar и Синатра в Тримонциум.

Денем на кафе, нощем на дансинга

В модерната тенденция за съчетаването на бар енд динър заведения през деня с клубове, предлагащи музика и програма на живо вечер, в Пловдив има десетки предложения. Най-актуални продължават да са "Енканто", "Емементо", "Ескейп" и "Планет".

Коментари