Китайска дрога парализира деца

Суперсилни и непознати наркотици, произведени в Китай, които вече навлизат сериозно на нашия пазар, парализират тийнейджъри.

Дрогите са синтетични с 90% чистота, а ефектите от тях не са изследвани върху потребителите. Тъй като се различават от стандартните опиати и стимуланти, често лекари не могат да разпознаят симптомите от предозирането им. Свръхдозите се достигат лесно и могат да доведат до инсулти и инфаркти дори сред тийнейджъри, предупредиха експерти в борбата с трафика на наркотици, пише в. "Телеграф".

Само преди седмица от подобен наркотик 17-годишен тийнейджър колабира на улицата в Бургас и беше приет в токсикологията със симптоми на натравяне.

"Всеки един от познатите наркотици вече има заместител, произвеждан в Китай. Той е по-силен, а цената му е по-ниска, може да се поръча по интернет, като значителна част са легални. Представете си до какво води това", коментира още специалист по трафика.
За да бъде легален наркотикът, постоянно се изменят формулите за синтез и се получават нови вещества. Заводите за легална дрога имат по десетина сайта, през които пласират продукцията си до всяка точка на света.

Един от многото сайтове за дрога е маскиран като фирмен магазин за химикали. Порталът има буквално всичко - двайсетина вида стероиди на прах, сред които и тестостерон, стимуланти за полова мощ от типа на виаграта. За дилърите това е раят заради наличието на всякакви производни на амфетамин, метамфетамин, екстази, синтетични канабиноиди на прах и др. Цената за 1 кг е 800-900 долара на дребно. В няколко столични квартала вече се разпространяват наркотици, поръчани от подобни сайтове.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?