Подай сигнал

Кит самоубиец ли е Иван Тотев

Коментари

от РУСЛАН ЙОРДАНОВ 9431 прегледа 0

Кит самоубиец ли е Иван Тотев

Бойко Борисов вече се умори да дава нишани на ненагледния пловдивски кмет. Последните два съдбовни знака към Иван Тотев бяха отправени доста директно в речта на премиера пред делегатите на Националното събрание на ГЕРБ в неделя. Той защити решението си да създаде етична комисия с пример от града под тепетата. „Трябва ли да ми се оплакват хора от Пловдив, да го търся кмета, да отстранявам кметове. Затова предложих тази етична комисия“. Въпросният "Страшен" съд е съставен от „морално чисти хора“, които да разследват сигнали за корупция и злоупотреби.


Второто споменаване на Европейската столица на културата бе: „Когато говорих за червени и сини лампи... не ме разбраха и в Пловдив, въпросният кмет“. Всъщност кое не е ясно в репликата му от януари:

„Ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синята“?


След това спецслужбите при зрелищна операция сложиха белезниците на кмета на район „Северен“ Ральо Ралев. Той още търка наровете на предварителния арест, където евентуално го очаква и обвинение за търговия с влияние и искане на подкуп от 60 хил. лева.


Миналата седмица път Тотев изненадващо освободи дългогодишния си заместник по общинската собственост Димитър Кацарски. Обяснението на градоначалника звучеше смехотворно - „заради новите предизвикателства“.


Оказа се, че гилотинирането на Ралев и Кацарски е извършено след изпратени сигнали до премиера и по неговото лично указание. Наслагването на криминални сюжети в общинското управление и деликатните намеци на Борисов вървят към логичния си край. След като партийният строител Цветанов, който пазеше гърба на Тотев, се захвана със стратегически анализи, въпрос на дни или седмици е кметът на Пловдив да бъде призован на нова сцена

Развръзката може да се материализира по два начина. Първият е да хвърли оставка като градски лидер на ГЕРБ и да обяви, че се отказва да се бори за трети кметски мандат. Това е правилният ход, ако Иван Тотев е запазил елементарен инстинкт за самосъхранение. Вторият е далеч по-зрелищен.


Там вариантите не са кой знае колко приятни и включват нахлуване на качулки в неокласическата сграда на Общината, завършена по проект на арх. Недялко Нешев през 1914 г. Също - близки срещи от трети вид с прокурори, изглед към света от другата страна на решетките, раиран костюм. Накратко, командировка в Софийския централен при надзирателя бай Ставри - строг, но справедлив.


Кметът е показал, че усеща накъде духа вятърът, пък и има много какво да губят той и неговата все по-състоятелна фамилия. Затова и най-безболезненият изход за Тотев е след оставката да се опита да осигури добронамереното отношение на наследника си начело на ГЕРБ Пловдив, а също и на следващото общинско ръководство, за да не му се налага да се разделя с част от семейното имане, натрупано с непосилен труд.


Борисов отдавна не крие личната си неприязън към кмета. Тотев надви областния управител Здравко Димитров във вътрешногерберския дуел на миналия вот и се саморазправи с хората на Зико в партията. Днес изглежда е дошъл моментът за възмездие.


От години учените си блъскат главите над феномена на китовете самоубийци. Не е изяснено докрай защо най-големите твари на планетата излизат на брега и слагат край на жизнения си път. За политиците, над които виси дамоклев меч, обаче подобно поведение лесно би намерило обяснение - от алчност, глупост и суета.

Коментари


Извинявайте, ама има нещо дебилно тука. Чета ви коментарите и не виждам грам здрав смисъл, камо ли логика. Значи "най-тъпия" печели десетина избора подред, а "най-умните" ги губят! Докато "умните" управляват града, той е разпродаден, ограбен, беден, неугледен и непредпочитан, а след управлението на най-тъпия" и "най-крадливия" Пловдив е Ай-Ти столицата и Индустриалното сърце на страната, най-предпочитания за инвестиции и заселване град с най-голямата промяна в градската инфраструктура с най-много строителство в България! Май живеете в друго време и на друго място! Лошото е че наглостта, тъпотията и злобата не се лекуват, нито с образование, нито с пари, така че за вас няма спасение, а за Пловдив и за държавата още по-малко с такъв "матриал".

Филибе герберунгелс от светлинна терапия няма да се повлияят. Само шокова терапия или шкартиране.

Та той е отличника на автото и инженерчето на мама, как така кит самоубиец?

Няма прокурор в тая държава, който да може да осъди Тотев! Че той ще ги замеря с пачки докато всички се задавят! А нашето правосъдие знаем, че хора с много пари не съди!

Кога в Пловдив ще дойде някой читав, уважаван и сериозен човек ? Здравко не беше ли районен кмет от СДС? Това ли е новата политика в ГЕРБ?! И защо Цветанов да е бил виновен. По красив от сега Пловдив не е бил!

Дали наистина е така! Дали от ГЕРБ биха подкрепили Здр. Димитров?! Дали някой е забравил предишните му коалиционни напъни? Мисля, че не. И надали това е правилния човек. Ако ще е от ГЕРБ- поне да е от ГЕРБ. Ако ще е "приятел" на премиера- нека се каже. Ако ще е компетентен- нека да е. Ако ще е млад- нека е. Пловдивчани ще покажат колко помнят.

Това е отговор на въпроса! Фамилията му заграби на безценица много общински имоти и сега ще я брани до дупка! "Пари и власт" -това е девизът на Тотев.

Тотю е бита карта и мошеник от висша гербава класа, но и Марица са си стари червени маймуни, просто фани единия - удари другия.

Той си гледа интереса и не му пука

Катеренето по празни кратуни се оказа успешно занимание.

Боклука право в затвора.

Дебелата свиня Ташкова трепетлика в някой ъгъл на къщата в Ягодово, ремонтирана с партийни и общински пари на пловдивските данъкоплатци. Това е най-омразното и срамно семейство - Ташкови! Опапкаха и партията и общината. Унищожиха сума народ кадърен и достоен, честен и почтен. Но ще им се върне тъпкано. Проклети да сте!

Немайте грижа.Бързо ще пречистя маминия от злото.Имам специална сексуална метода за превъзпитание. Тотка ще е в моята килия в софийския централен.Хе-хе,макар и рецидивист съм добър педагог. Иванка Тотева ще бъде добра и възпитана затворничка.Мляс.

До Хххх А оня с паяците по какво е инженер? И той като Тотев

Сбогом мамин.Пловдив затова е велик и вечен град, щом преживя и твоя мракобесен и крадлив тайфун над него.Но за 8 години твое "управление" нанесе катастрофални щети върху морала и вярата на хората.Пловдивчани спряха да вярват на институциите. Години Пловдив ще трябва да се лекува от "твоя модел".Затова ти не само си КРИМИНАЛЕН КРАДЛИВ ТИП ,но и си ДУХОВЕН УБИЕЦ на града си.

Да ни дадат яснота и по въпроса по какво е инженер Тотев и къде и как си е взел дипломата.

В Гърция съм на почивка със семейството и приятелите и ми направи впечатление, че кметът на родния ми град Пловдив Иван Тотев беше на плаж на Бяло море по бермудки с узо и рибка по същото време на конгреса на неговата партия ГЕРБ в София. Знаете ли защо? Също така ще бъда благодарен да науча от вас, моите ФБ приятели, какви програмни документи прие управляващата вече 11 -та година партия ГЕРБ по зловещо наболелите теми с корупцията в държавата, демографската катастрофа и тоталния срив в здравеопазването, средното и висшето образование? Николай Бареков

А къде е Ташкова? Те с Ваньо заедно унищожаваха съдби и кариери на хора, които работеха за имиджа на партията им.

Когато раздаваха държавата Мама Роза е била в "близки" отношения с "раздавачите" или по точно с единия от тях - "Чичо Муравей" и така е започнало всичко. Иван не е виновен - просто е ивадил късмет. "Чичо"-то заграби почти всичко в пловдив и сега е "консултант". Консултира и гърбавите - менти щменти и т.н. Така че НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Само прах в очите. Пийте по една студена вода и се успокойте.

Руслан да не би да е новият псевдоним на Руси? Нещо изчезна коментара с предвижданията за конгреса на ГЕРБ. Сега ноови пророкувания. Брей толкова много ли плаща оня със селския диалект, че сте така предизборно настървени още от сега. Разбирам,че за него изглежда по-лесно да има за конкурент някое ново лице, но нали знаете и магаре да им предложи Бойко , феновете ще гласуват за него(за магарето). А в сравнение с вашия напорист селяк и аз бих предпочела магарето. И да припомня на лютите коментатори по-долу че титюците барабар с комунистите бяха в свитата на Славчо.

Всичките знайни и незнайни "журналисти" от "Марица" плюха върху професионализма и с много епитети, метафори, сравнения и други литературно-стилистични средства се впрегнаха да "сътворят" един виртуален образ на "злодея" Тотев. С гилотините, качулките и тям подобни авторът на коментара ни въвежда в същински хорър, отдалечен на светлинни години от реалността. Искрено се надявам Иван Тотев да се кандидатира отново за кмет и да спечели трети мандат, за да завърши амбициозните проекти и гарантира устойчивото развитие на Пловдив и занапред. Това е важното, а не личните амбиции на "Марица" или на някои бездарни местни политици.

Тотю е толкова нагъл и нахален, че каквито и намеци да му правят той не се трогва, знае, че това му е края на царуването и ще влачи колкото може!

Като чета статията си мисля, колко е лошо необразован и недостатъчно интелигентен човек да бъде пуснат до властови позиции с огромен бюджет. Всички кметове на Пловдив са топили пръсти в кацата с мед, но такава пладнешко крадене като това на Тотев и фамилия НЯМА, и няма да има. И то пред очите пред целия град: безочливо, арогантно, безкрупулно с демонстрация на недосегаемост. Дано да има някакво възмездие и справедливост, защото ако наказанието само да не бъде повече кмет пловдивчани ще го приемат като поредната подигравка към тях.

Боли ли , боли ли тотевистка шайка крадлива. А га унищожавахте човешки съдби ,не ви пукаше нали Ташкова , дебела свиня корумпирана.Ами, алоооо ,титюците и бидоните.Първите пажове на маминия.И вие няма да бъдете забравени. Нужно е само да видиш Двореца на бидона в Белащица и да го зафучиш право в софийския централен.Той от лакомия за имане сам си е окачил въжето на шията.

Бобслеят е зимен спорт, провеждан в заледен улей със специални шейни (които носят същото име) за двама или четирима състезатели. В началото пистата е права, но постепенно преминава в леден улей с повдигнати краища на завоите. Шейната, предназначена за четирима състезатели, тежи 630 кг, а тази за двама състезатели – 385 кг. Всяка шейна има четири стоманени кънки, предните две от които се управляват с кормило. Времената за спускане се измерват до хилядна част от секундата.

ЗАТВОР И КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО.

Китовете се самоубиват защото нямат хотели и имоти .Тук случаят не е такъв.

Казвах ти тоте, че този момент ще дойде. Че не може така да мачкаш хората и безогледно да крадеш.Но ти се беше взел заБОГ.Казах ти , че ВЪЗМЕЗДИЕ неминуемо ще дойде и то дойде.Ще видиш, че от твоите уж"приятели" никой няма да остане. Ще остана само аз , да ти уреждам кока и цигари в затвора

Кмета е самозванец, СПТУ- специалист, много алчен и изключително тъп....