Кино "Космос" тръгва от нулата с проект за 150 хил. лв.

Бившето кино на ул. "Гладстон" остава под ключ и тази година

Ремонтът на бившето кино „Космос” на ул. „Гладстон” се отлага, тъй като тепърва в община Пловдив започват да подготвят задание за проектиране. От администрацията уверяват, че ще съгласуват параметрите с професионалната гилдия в града - КАБ и САБ. В заданието ще бъде включено и площадното пространство пред сградата. За търговските обекти на площада пред „Космос” са издадени заповеди за отчуждаване, но те са обжалвани. Със съд се заканват и тримата архитекти, които държат авторските права за бившето кино, защото градската управа не ги зачита. 

От Общината съобщиха вчера, че за проектиране на реконструкция на сградата и площада, където ще има и временна постройка за летен бар и кафене, се заделя фонд от 150 000 лева. Това означава, че тази година „Космос” ще си остане под ключ, въпреки че само преди няколко дни в бюджета на Община Пловдив за 2019 г. бяха планирани един милион лева за ремонт.  

Проектът на архитекти, представен преди няколко месеца от самата администрация, също няма да се реализира. Една от причините е, че изпълнението му струва 5 млн. лева, което се видя доста солено на администрацията.

Според концепцията на Европейска столица на културата бившето кино вече трябваше да е преустроено за арт център.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?