Килърът от Охайо с огромна пушка, бронежилетка и пълнители

МВнР: Няма данни за ранени български граждани при стрелбата в Дейтън

Убиецът, който погуби девет души и рани още 26 с дългоцевна пушка за около минута в центъра на Дейтън, щата Охайо, е бил подготвен за продължителна стрелба, като е носел бронежилетка. Това разкри кметът Нан Уейли пред журналисти след като полицаи застреляха килъра по-малко от минута от началото на касапницата. Отхвърлят версията да е имал съучастник за кървавата баня.

Тя стана по-малко от 13 часа след предишното масово убийство в Съединените щати - в мола "Уолмарт" в Ел Пасо, щата Тексас, където 21-годишен нападател уби 20 души.   Стрелецът в Дейтън още не е идентифициран.

Той открил огън, докато опитвал да си проправи път към местен бар. "За по-малко от минута първите отзовали се от Дейтън неутрализираха стрелеца", каза говорителката на полицията Деб Декър. "Помислете за тази минута - стрелецът успя да убие 9 души и да рани 26 за по-малко от минута." За справка - клането по-рано в Ел Пасо с 20 убити и 26 ранени продължило цели 20 минути.  

Разследващите отхвърлят версията за съучастник на убиеца, от ФБР също се включиха в разследването.    

При необходимост от съдействие сънародниците ни могат да се свържат с генералното ни консулство в Чикаго на телефони: +1 312 867 1904; +1 312 752 0661.

 

 

 

Източник: Канал 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?