КЦМ с нова титла на България по мини футбол

КЦМ 2000 стана за втора поредна година шампион на България по мини футбол, след като спечели финалната четворка в Шампионската лига по мини футбол, която се проведе в Пловдив. КЦМ 2000 победи във финала на Младежкия център на Гребната база в Пловдив Лев Инс с 5:3. Пловдив с Младежкия център беше домакин на финалните четворки на Шампионската лига и Лига България.

Вчера в изцяло пловдивски полуфинал КЦМ 2000 успя да се класира за финала и да защитава титлата си след като победи Уефалона с 3:1 след изпълнения на дузпи. В другия полуфинал Лев Инс (София) победи с 6:1 Околчица Враца.

В срещата за третото място Уефалона победи с 6:3 Околчица и спечели бронзовите медали.

Финалът повтори миналогодишната финална среща, когато отново се срещнаха КЦМ и Лев Инс. В Самоково преди година триумфира КЦМ със 7:3. Днес в родния Пловдив играчите на КЦМ също успяха да триумфират и да защитят титлата си. В края на първото полувреме в 25-та минута Емил Аргиров откри резултата за домакините, а в първата минута от втората част Виделен Сердарски удвои. В 29-та минута Лев Инс върна един гол чрез Андрей Дерменджиев. В 31-та минута отново Сердарски беше точен за 3:1. В ответната атака Мартин Марков намали – 3:2. Секунди по-късно Сердарски даде отново два гола аванс за шампионите и оформи своя хеттрик за 4:2. Виолин Григоров в 40-та минута направи 4:3 и върна интригата в двубоя, която беше убита от Васил Гуджев в 50-та минута.

Така КЦМ 2000 триумфира за втора поредна година с титлата в Шампионската лига по мини футбол и си осигури участие в Шампионската лига по мини футбол на Европа. Тази година турнирът ще се проведе от 5 до 8 септември в Римини, Италия.

Две от трите индивидуални награди бяха взети от играчите на КЦМ. Виделен Сердарски стана най-добър играч на финалите на Шампионска лига, а вратарят на шампионите Емил Данчев беше определен за най-добър страж. Наградата за феърплей отиде при Мартин Марков от финалистите от Лев Инс.

Крайно класиране Шампионска лига по мини футбол:

1. КЦМ 2000 (Пловдив), 2. Лев Инс (София), 3. Уефалона (Пловдив), 4. Околчица (Враца)

Във втория по сила турнир Лига България титлата отиде при Milky Group Bio, които победиха с 4:1 Холандците от Самоков във финала. Бронзът спечели Ремиза от Стара Загора, които победиха FC Words от Несебър след изпъления на дузпи 5:5 в редовното време и 3:2 при дузпите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?