Подай сигнал

КЦМ 2000 Груп отново домакин на международен металургичен форум в Пловдив

Бизнес зона

от - 272 прегледа 0

Българската индустриална група КЦМ 2000 Груп е домакин на „Трета международна цинкова конференция в Европа“, която ще се проведе в Пловдив от 15 до 17 май. Организатор на събитието е Международната цинкова асоциация базирана в Брюксел, в която КЦМ членува вече 25 години.

Това е поредно домакинство на българския холдинг на такъв мащабен международен форум. Миналата есен КЦМ имаше честта да бъде домакин на първия международен конгрес за производство на олово по иновативна технология, която е приложена в завода по най-успешен начин чрез реализирането на проект „Ново оловно производство“ в КЦМ АД.

Тази пролет фокусът на събитието е върху другия основен метал, в производството на който КЦМ също е лидер – цинкът.

„Третата международна цинкова конференция в Европа“ събира над 120 участници от петте континента. КЦМ ще посрещне представители на 53 фирми и организации, сред които и най-големите производители на цинк в света. С тази инициатива КЦМ 2000 Груп отново доказва своята успешна политика на развитие.

Непрекъснатите инвестиции в подобряване на производството и условията на труд чрез въвеждане на високи технологии в металургичното преработване на суровини имат няколко цели. От една страна е опазването на ограничените ресурси на човечеството чрез максимално извличане на металите в тях, от друга е възможността за увеличаване дела на преработваните вторични суровини и отпадъци. Стремежът на КЦМ е да затвори производствената верига като по този начин работи за опазването на околната среда, а оттам и за подобряване качеството на живот в региона. КЦМ продължава да работи в съответствие с действащите екологични норми в страната и в Европейския съюз.

По време на предстоящата цинкова конференция представители от 33 държави, сред които САЩ, Хонконг, Южна Корея, Бразилия, Индия, Турция, Египет, Иран, Русия, Казахстан, Узбекистан, Австралия и цяла Европа ще споделят своите опит и знания за най-добрите и нови приложения на цинка.

Цинкът е един от най-важните елементи за всички живи организми. Съществуването на човешкия организъм е немислимо без допълнителен прием на цинк в районите с висока степен на недохранване. Цинковият сулфат е много важен за обогатяване на почвата, а оттам и пътят му към растенията, животните и хората.

Металът намира широко приложение във всички сфери. Използването на стоманата е немислимо без антикорозионната защита, която цинкът осигурява. Елементът се влага в производството на фотоволтаични панели, бои за прахово боядисване, фармацевтични продукти и батерии. Цинковата ламарина е устойчив материал, използван за покривни и стенни облицовки, водосточни тръби и други приложения в строителството.

Освен че осигурява продължителна устойчивост на материалите, цинкът е елемент с висока степен на рециклиране. КЦМ постигна висока степен на рециклиране на цинксъдържащи отпадъци. Участниците в конференцията ще имат възможността да посетят цинковия завод на КЦМ и да видят най-високите технологични постижения, а именно интегрирания модел на процесите за производство на цинк и олово с минимално въздействие върху околната среда.

Освен целенасочената инвестиционна политика, КЦМ 2000 Груп поддържа сериозна политика на социална отговорност, подкрепяйки многобройни кампании в областта на културата, спорта и образованието в град Пловдив, общините Куклен и Асеновград и из цялата страна.

КЦМ продължава да бъде един от най-големите и желани работодатели в района.

Коментари


Има работа .. за който му се работи.

Не е вярно КЦМ постоянно напускат хора има много отрови и не дават пари