Казармата ще дава предимство за една конкретна професия

Този който е решил 9 месеца да се откъсне от среда, семейство, образование и да се обучи да защитава страната за мен има повече основание да претендира да работи в полиция, в служби за сигурност пред този, който предпочита да си пие бирата и да си кара студентски ергенски живот, пише "24 часа".

Това заяви след парада по случай 140 години ВМС във Варна военният министър Красимир Каракачанов. "Идеята за доброволна военна служба е стара идея, законът е готов, минал е през всички нива в МО и трябва да бъде внесен в парламента. Там се предвижда хората, които искат да получат доброволна подготовка, да сепобучават на три етапа - 3, 6 и 9 месеца, след което ще бъдат зачислени в резерва. Докато получават тази подготовка те ще имат защитата на закона, че работодателите няма да им нарушат кариерното развитие.

Още по темата ТУК.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Старшината

Старшината

11.08.2019 | 18:23

За България това не важи за всички.

Отговори
0 0
Ванга

Ванга

11.08.2019 | 18:07

Не го слушайте Нострадамус, той е евреин.

Отговори
1 0
@

@

11.08.2019 | 18:04

Абе Ванго непоръбена, 16:14, задължителна военна служба НЯМА. Освен ако Отечеството е в опасност, тогава се прави лотария и който изтегли печелившето билетче - му връчват пушката. Но дюстабанлиите и религиозните фанатици все едно пак не ги вземат. За дюстабанлиите - разбирам.

Отговори
1 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

11.08.2019 | 16:14

Държава без истинска независима армия,не е никаква държава.Ако няма задължителна военна служба,ще има педераси,джендъри,меки китки,наркомани,муцуни,мулета и говеда.

Отговори
0 2
@

@

11.08.2019 | 15:45

Цивилната гарга Каракачанов да не се изказва неподготвен, а да провери как американската армия плаща за висшето образование на войниците и уволнените от армията. Специфично да научи и кaкви клаузи съдържа Законът Монтгомери и за колко години след уволнение от армията, флота или бреговата охрана. Като практика - американските въоръжени сили поемат почти ИЗЦЯЛО разноските по образованието на всички, които са били в нея поне за 9 месеца.

Отговори
3 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?