Катя и Здравко от Ритон направиха нещо изключително!

Ритон си заслужиха любовта на феновете с тази постъпка!

Колкото повече наближава датата на големия концерт на Ритон, толкова по-активни стават Катя и Здравко, но не само в репетициите за спектакъла, а и в различни добри дела извън сцената.


В навечерието на Възкресение Христово стана ясно, че звездният ни дует ще подпомогне дострояването на новия храм „Свети Лазар” в Банкя.


Двамата ще се включат в благотворителна инициатива за набиране на средства за храма, за която разбират след среща с кмета на Община Банкя – Рангел Марков.
„Храмът се строи седма година и недостигат средствата да бъде завършен. Наскоро имахме среща с кмета и ни се роди идеята да подпомогнем строежа на Божия дом чрез нашия концерт на 30 май в Зала 1 на НДК”, сподели Здравко Желязков от Ритон.


Двамата с Катя призовават всички свои почитатели, които ще присъстват на спектакъла „Чакаме ви с любов” на 30 май в зала 1 на НДК, и които искат да изразят уважението си към звездите чрез букети и кошници с цветя, вместо за цветя, да инвестират средствата си във Вярата, в Благородството и в Храма, който ще остане за поколенията.

„Ценим безмерно уважението, което почитателите ни демонстрират към нас, когато отрупат сцената с цветя след спускането на завесите. Цветята са прекрасни, но след дни умират. Уважението може да бъде демонстрирано и с благотворителен жест.

По този начин парите им няма да „умрат” с цветята, а ще продължат да „живеят” години и десетилетия наред. Защото няма нищо по-благородно от това да участваш в построяването на един храм. Нека оставим добър завет за следващите поколения и жителите на Банкя”, добавя още Здравко.

Всъщност Ритон вече имат успешен опит в подобна инициатива – за живот вместо цветя. През 2015-та на промоцията на албума им „Пътя към твоето сърце”, те помолиха гостите си да не носят цветя.

А да участват по своя преценка в кампанията „Да оставим следи” на сдружение „Кауза”, с която поставиха нейното начало. Целта тогава бе закупуването на първата в България педиатрична линейка с транспортен кувьоз, която вече е факт.

По време на концерта на 30 май тази година, от двете страни на сцената в Зала 1 на НДК ще бъдат поставени кутии, в които всеки ще може да даде своя принос за довършването на новия храм в града.

Източник: show.blitz.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?