Подай сигнал

КАТ регистрира над 200 коли на ден

Градът

от Валентина Йеремиева 444 прегледа 0

Снимка: Гугъл

Всеки ден в КАТ се регистрират над 200 коли в Пловдив, съобщи директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков. Това прави над 6000 годишно, а в същото време се бракуват малко на 1000. Това означава, че всяка година автомобилите в града се увеличават с 5000.

"Пловдив има крещяща нужда от отпушване на трафика. Ние от своя страна ще помагаме, но би било добре да се търсят оптимални решения, за да не се затапва градът", препоръча Атанас Илков. Той разказа, че когато е работил в София, виждал под прозорците на кабинета колони от автомобили на Лъвов мост. Оттогава обаче пътната инфраструктура е подобрена и там, където имало задръствания, се върви перфектно. Илков е на мнение, че Бетонният мост е важно съоръжение за града.


"В Пловдив трябва да има по-голяма ангажираност, за да не дойде време да прибягваме до летящи чинии", предупреди директорът на ОД на МВР.

За дискусията при областния управител Здравко Димитров за бъдещето на съоръжението и пробива под Централна гара четете в днешния брой на вестник Марица.

Коментари


Всеки ден в КАТ се регистрират над 200 коли в Пловдив, съобщи директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков. Това прави над 6000 годишно_как ги смятате бе?200 на ден а 6000 годишно?