Подай сигнал

Картофите помагат срещу изпотяването на стъклата в колата!

България

от Екип Марица 4695 прегледа 0

Същността на този метод е, че с един картоф, който се разрязва наполовина, както е показано на снимката, се натъркват отвътре стъклата на колата

Всеки ден четем в мрежата полезни и не толкова съвети от собственици на коли. Но ако някои от тях са проверени на 100% и вършат работа, от други няма никаква практическа полза.

Една от най-търсените теми от автомобилистите любители и как да се справят с изпотяването на стъклата, пише блиц. Един от блогърите във форума "Автоманиак", който неотдавна показа как с пяна за бръснене ефикасно решава този проблем, сега предлага друг, още по-евтин и достъпен за всеки шофьор способ.

Ето какво пише той: "Мнозина, които не вярваха, че пяната за бръснене помага срещу изпотяването на стъклата, след като видяха видеото с експеримента са приложили този метод и в своята. Сега те споделят, че след ефектът от еднократната обработка на стъклата трае няколко дни. Ето защо ще споделя още един странен метод, който научих от опитни шофьори и вече го изпробвах.

Същността на този метод е, че с един картоф, който се разрязва наполовина, както е показано на снимката, се натъркват отвътре стъклата на колата.

Може разбира се да се вярва на този съвет без излишни съмнения, но аз предпочитам лично да проверявам всичко и да се доверявам на собствения си опит. И защо не, след като това не отнема нито много време, нито много средства.

Според теорията след натъркването на стъклата с картоф те не се изпотяват заради съдържащото се в него нишесте. След процедурата по натъркването изчакваме известно време и проверяваме всичко на практика.

Поднасяме чаша с гореща вода към стъклото, което е било обработено, или просто правим няколко издишвания. По този начин създаваме идеални условия за изпотяването му.

Както се вижда, след създаването на условия за изпотяване не се забелязва никакъв ефект от извършената процедура в този участък от стъклото, който не е бил натъркан с картоф. И наопаки, там където стъклото е било натъркано с картоф изпотяването е едва забележимо и не пречи на видимостта.

За по-голяма нагледност на извършения експеримент може да прегледате видеото, където ефектът се вижда прекрасно.

Ако все още продължават да ви глождят съмнения може лесно да ги потвърдите или опровергаете. Всеки шофьор има в дома си картофи и нож. Експериментът никак не е сложен. Пробвайте се!"/

Коментари