Карлово посрещна приятели от Португалия

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов посрещна днес делегация от Португалия. Да се запознаят с историческите и културните забележителности на града дойдоха депутати от групата за приятелство „Португалия - България“ в Асамблеята на Португалската република.  Посещението в Града на розите  е част от обиколка на депутатите от Португалия. Тя включва  още Хисаря, Старосел и Пловдив.

Кабаиванов посрещна гостите в  Бухаловия хан, една от забележителните  къщи от Възраждането, която част от комплекс „Старинно Карлово“. Там  момък и девойка в народни носии им поднесоха питка, след това ги почерпиха с локум с аромат на маслодайна роза.

Аниматорите от комплекса  представиха на депутатите от групата за приятелство „Португалия-България“ Уго Коща и Карлош Пейшото работилниците за местни занаяти и разказаха за карловската маслодайна роза, от която се добива прочутото розово масло. Домакините почерпиха гостите и с кафе на пясък.

След деловия разговор, в който Кабаиванов представи забележителносите на региона, депутатите  положиха цветя пред паметника на Васил Левски.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?