Подай сигнал

Караянчева в Пловдив: Всички гости на града ще ни станат посланици

Пловдив

от Руслан Йорданов 1398 прегледа 0

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на експозицията „Изкуството на свободата. От Берлинската стена до уличното изкуство“ на Римския стадион.

Пловдивчани, гордейте се, че Пловдив е центърът на културна Европа и нека тази година бъде знаменателна за вас. Всички гости ще отнесат със себе си парченца от Пловдив или България и ще бъдат наши посланици пред света. Няма нищо по-хубаво от това днес да се съберем на откриването на Европейската столица на културата, обърна се тя към пловдивчани.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също беше сред присъстващите на изложбата. Да няма повече стени, да няма повече разделение. Който призовава към омраза и разделение, да знае, че това не е бъдещето, заяви Цветанов.

Сред гостите на експозицията бяха депутати, както и зам.-министърът на културата Амения Гешева.

Където е стъпил руски ботуш, трева не никне, коментира Спас Гърневски.

Пловдив е първият град, който отбелязва 30 години от падането на Берлинската стена и един от елементите ще остане завинаги в града ни, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Изложбата представлява колекция от 30 произведения върху фрагменти от стената. Картините в ексозицията са оценени на общо над 1 милион евро.

снимки: Стоян Илиев

Коментари