Караянчева: Президентът пак сложи разделителни линии

Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща, които той говори в продължение на 2 години и половина. Зарадвах се като го видях в парламента, защото помислих, че нещо може да се е променило. Това заяви пред bTV председателят на народното събрание Цвета Караянчева, пише "24 часа".

"Той отново сложи разделителни линии. 80% от нещата, които говори, сме ги чували и преди. Имаше и нещо ново. Липсвал блиц контрол, напротив, всяка първа и последна сряда от месеца има. Не му харесвала програмата на правителството, но то е избрано с тази програма. Надявам се, че в оставащите му 2 години той първо ще я научи, ще види какво точно е направено от правителството и ще направи реална оценка. Защото всички тези клишета могат да се говорят много, общи приказки колкото искате. Нещата трябва да се назовават с истинските им имена и да има конкретика", категорична е тя.

"Премиерът може да идва всеки петък, когато има парламентарен контрол. Когато въпросите касаят конкретна политика, има министри за всеки ресор, които да отговарят на въпросите. Явно от президентството не са чели правилника на Народното събрание", смята Караянчева.

"Бюджетен излишък има, защото правителството работи. Това са неща, които не са изгодни да се казват. Този излишък отива към всички общини и дава възможност да се направят инфраструктурни проект, да се промени градската среда. Правителството отпуска постановления, за да се насочат средствата не само към кметове на ГЕРБ, а към всички общини, защото българи живеят навсякъде", каза още тя.

"Ние сме показали, че можем да носим политическа отговорност. Чувствителни сме към проблемите на хората. Премиерът обикаля в страната, за да се запознае с тях. Аз правя същото. Вчера бях на Етъра, днес съм в Кърджали. Днес тук ще се изиграе най-дългото хоро. Така се чувства пулса на хората - когато сте при тях. Тук се чуват похвали, но и критики. Така се оформя и нашата позиция, от критиките", заяви председателката на парламента.

"Фандъкова е изключително подготвена. Тя има зад гърба си 10 години опит и направи немалко за София, надявам се софиянци да го оценят и да й дадат шанс да продължи. Няма лошо госпожа Манолова да се включи в битката. Всеки кандидат трябва да се запознае с проблемите на града. По оценката на гражданите ще бъде избран и кмета", добави тя.

"Нека предизборните страсти да останат за дебатите в общините. Нека в парламента бъде конструктивни", призова Караянчева.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Трафик

Трафик

14.07.2020 | 11:24

Уникално проста кърджалийска КУДКА!!! Цвето Цвето имаш ли деца,!?.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?