Каракачанов с остър коментар за субсидиите на партиите

Субсидиите за партиите трябва да бъдат намалени. Това каза вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова телевизия.

Според него съществува и вариант, при който може да бъде поставен таван на субсидията, но той обаче отново няма да гарантира равнопоставеност. „1 лев е символично, но пък, както виждате, с темата със субсидиите опозицията винаги спекулира, когато е в опозиция, а когато е във властта, не прави нищо. Ето, сега премиерът им предлага едно решение, парламентът ще го обсъди. Дали ще отидем на този вариант, или на вариант, при който субсидията има таван – пак няма да има равнопоставеност“, посочи Каракачанов.

„Ако една партия е взела 300 000 гласа – дали ще вземе 300 000 лв. или по 10 000 лв., а друга партия е взела 1 млн. гласа – субсидията пак не е равнопоставена. В Германия законът е много простичък. Има определена субсидия, но над някаква рамка – например 5 млн. – няма субсидия”, коментира той.

„Ако търсим вариант, при които партиите да бъдат финансирани от държавата, за да не бъдат зависими от външно финансиране, това като че ли е по-добрият вариант, отколкото да ги лишиш от субсидия. Въпрос на обсъждане е, ще има дебат”, каза още Красимир Каракачанов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Брей

Брей

06.06.2019 | 23:38

Като става въпрос за пари и озверяват.Ами как ще купуват гласове?Ами нека да плащат ни на социолози,ни на политолози.Нека строят градини и училища.И без това не стигат.ами нека върнат парите,да ги дадат за нещо по разумно.Болно е,когато има зов за помощ за болно детенце,а тия се чудят как да се изфукат колко пари ни струват изборите.

Отговори
1 0
Юрий Асенов

Юрий Асенов

06.06.2019 | 20:27

Те и сега са зависими от външно финансиране, въпреки големите субсидии.

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?