Подай сигнал

Кандидат-кметът Георги Колев: "Марица" и "Родопи" да се върнат при нас

Трябва да сменим менюто и сядащите около масата на Пловдив, твърди известният адвокат

Пловдив

от Екип Марица 580 прегледа 0

Георги Колев от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” ще се яви като кандидат за кмет на предстоящите избори. Кандидатурата му бе представена вчера от председателя на партията Спас Панчев. Колев, който е трети мандат общински съветник, заяви, че това е следващата логична стъпка в политическата му кариера.

„Манджата в Пловдив е претопляна вече 12 години, масата, около която сядат кандидатите, вече 12 години е една и съща. Лошото е, че ние сме част от менюто на тази маса. Време е да сменим и масата, и менюто, и сядащите около нея”, каза при обявяването на кандидатурата си адвокат Георги Колев. Той изброи шест важни точки, по които ще представи програмата си на 26 септември.

Първата е присъединяването на общините „Родопи” и „Марица” към града. Така ще престанем да бъдем спални за работещите в околните общини, а приходите от големите инвеститори ще са за града. „Ние сме съставени от едно населено място. Летище Пловдив всъщност не е пловдивско, то е в община Куклен. Прочутата индустриална зона на Пловдив всъщност не е пловдивска - тя е на община "Марица". Това трябва да се промени”, убеден е Георги Колев.

Втората точка набляга на връщането на блясъка на града като туристическа дестинация. „Пловдив отдавна не е исторически град, Старият град вегетира. Трябва да се инвестира в бранда „Пловдив”, каза Георги Колев. Той ще заложи в програмата си всички сесии на Общински съвет и процедури в администрацията да са достъпни онлайн. Така всеки гражданин ще може да проследи как се избира изпълнител на обществена поръчка.

Специална платформа ще тества система за миниреферендуми. В нея са вкарани 52 въпроса от важно регионално значение. Четвъртата точка в програмата на Георги Колев ще е урбанизацията на река Марица. Това, според него, ще открие стотици работни места и ще промени облика на града.

На пето място е градският транспорт отново да стане общинско предприятие. „Ние обсъждаме варианта да се появи ОП „Градски транспорт”. Зависим изцяло от аутсорсинг за тази услуга и не виждам пловдивчани да са доволни за това”, подчерта Колев.Така според него ще се подобри тази важна услуга за пловдивчани. Последната точка от програмата на Георги Колев е свързана с екологията и управлението на отпадъците.

„Европейска столица мина, "Фолксваген" ни подмина - какво става с Пловдив в следващите две години? Това е въпросът, на който искаме да отговорим”, каза адв. Георги Колев.