Канабис се засади сам в двора на баба от Борино

Баба на 83 години от Борино върти бизнес с канабис. В двора на жената полицаите открили 42 растения с дължина между 50 см и 1 метър, готови за откос и продажба. 

Ченгетата отишли на гости на пенсионерката по сигнал. Там попаднали на наркоплантацията. Полевият наркотест доказал, че става въпрос за канабис. Растенията са иззети от двора, съобщиха от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.  

 През 2007 г., при операция на Борба с организираната престъпност в същия двор са намерени и иззети 100 стръка канабис. Делото за случая тогава по неизвестни причини бе спряно.

Собственици на имота са двама пенсионери. Мъжът е с психични проблеми и се лекува в болница, а съпругата му от 1 месец живее в София.

Дворното място е голямо и се ползва и от други хора, но те са категорични, че наркотичните растения не са в обработваната от тях част. По тази причина делото за намерените растения е заведено срещу неизвестен извършител.

Ще се проверява дали някой ги е засадил нарочно, но е възможно да има и самозасаждане от паднали семена, коментират запознати със случая. /Марица.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?