Кампанията в Северен „Доброто продължава” събра 35 700 лв.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев информира, че приключи с впечатляващ успех  кампанията „Доброто продължава” в подкрепа на тригодишната Лилия Козарева, болна от „ретинопатия на недоносеното”. Тя бе организирана от ДГ „Дъга”, където всяка година доброто се подкрепя, възпитава и продължава чрез каузи, които възвръщат надеждата на тези, които най-силно се нуждаят от нея. Кампанията бе подкрепена от служителите на кметската администрация в район „Северен”, от стотици семейства на детската градина, от десетки образователни институции в града, от спомоществователи. „Обединени от желанието да подкрепят семейството, а детето да има своето цветно детство, хората на доброто събраха 35 700 лв”, оповести кметът на района.

      Историята на тригодишната Лилия Козарева и необходимостта да се направи и невъзможното детенцето да запази зрението поне на едното око инж.Ралев прие преди три месеца като лична кауза и стана един от най-щедрите дарители в кампанията. Средствата, постъпили към сметката на детето  вече са от съществена помощ за семейството, обясни инж.Ралев, и допълни, че на 6. юни Лилия е била на преглед в Истанбул при д-р Хюсеин Йетик, наблюдаващ нейния случай. Той е констатирал състоянието на ретината на лявото око и е прогнозирал, че до две и половина години зрението на Лилия вероятно ще и дава възможност да бъде самостоятелна. В момента детето вижда с лявото око светлина и едри форми, като диоптърът е 17,5.

      Родителите на детето са впечатлени от всички, които са откликнали на благородното начинание на ДГ „Дъга” и изразяват специалната си благодарност на директора на детското заведение Дима Симеонова, която е била и инициаторът, и основният двигател на кампанията. Специална е благодарността и дълбокото им уважение към кметската администрация и лично към инж.Ралев, който с авторитетната си намеса, мигновена реакция, емоционална отзивчивост и щедрост е пример за това, че доброто винаги побеждава, когато е в добри ръце.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?