Камионите слизат от магистралите за 6 часа

Днес от 14 до 20 часа ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

Очаква се през последния от трите почивни дни стотици хиляди автомобили да се придвижват към столицата и големите градове. Ограничението за камионите е, за да се повиши безопасността, както и да се увеличи пропускателната способност на инфраструктурата в края на дългия уикенд.

Съвместната заповед на АПИ, КАТ и ДАИ важи за всички автомагистрали, както и за целия път от Благоевград до Кулата, от пътен възел "Коритна" до Шумен през Велико Търново, пътя Русе-Велико Търново, от ГКПП Калотина до София, Варна-Бургас, за целия околовръстен път на столицата и за пътя Бургас-Царево. Тя не засяга единствено камионите, превозващи бързо развалящи се продукти, както и живи животни или опасни товари.

Ако камион, който е обхванат от забраната за движение, бъде заварен в 14 часа на пътя, водачът му трябва да отбие в най-близката отбивка и да остане там в продължение на 6 часа.

Въпреки забраните в пиковите часове както винаги в такива дни придвижването ще е трудно в района на тунела "Витиня" на магистрала "Хемус", където движението все още е двупосочно в тръбата в посока Варна, както и в прохода "Витиня", където движението е в една лента поради ремонт на подпорната стена.

 
За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност през светлата част от денонощието ще има две ленти за влизащите в София. Временната организация е още от пътен възел "Даскалово", където се свързват магистралите "Люлин" и "Струма".

В неделя имаше над 15-километрова опашка от тирове на Гранично-контролно пропускателния пункт "Капъкуле" и малко по-къса на другия пункт с Турция - "Хамзъбейли". Причините за натрупването, което вероятно ще продължи и в понеделник, са две - засилен износ на стоки от Турция за страните от Западна Европа и по-малкото дежурни служители в българския митнически пункт по време на почивните празнични дни.

Много водачи се оплакаха, че за да преминат краткото разстояние от 15 километра, им се налага да чакат по 4-5 дни, и то при липса на заведения и други удобства в тази отсечка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?