Камиони закъсват заради лоши гуми в рехав сняг в Родопите

Смолянско осъмна с рехава бяла премяна. 15 см е новата снежна покривка в курорта Пампорово. В обедните часове температурата в курорта бе минус 6 градуса. Няма подходящи условия за туризъм в курорта, съобщиха от Планинска спасителна служба. Снеговалежа през нощта натрупа между 10 и 15 см сняг по проходите в Смолянска област.


Сутринта за прохода „Превала“ бе въведено е ограничение за движение на товарните автомобили над 12 тона да се движат без ремаркета и полуремаркета. Според данни на Областното пътно управление, пътищата от републиканската мрежа в региона са почистени и обработени с пясък и сол. По време на снеговалежа през нощта камион с летни гуми е закъсал край Девин, а микробус с износени гуми е закъсал край Пампорово, съобщиха от полицията.

Днес два ТИР-а са закъсали на прохода „Пампорово“, съобщиха преминаващи шофьори. Тежкотоварните коли са блокирали на т.нар. 12-процентов наклон от главния път Смолян – Пампорово преди входа на курорта Пампорово. За курорта има забрана за преминаване на товарни автомобили над 3.5 тона.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?