Камери за скорост дебнат хиляди българи, тръгнали на път

КАТ вади цялата налична техника

Хиляди българи тръгват на отново на път за втората серия почивни дни през септември.

"Пътна полиция" ще следи за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици. Камери за скорост ще бъдат поставени на всички натоварени пътища в страната. Засилени проверки ще има и на автобусите, най вече за използването на предпазни колани.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че движението по магистрала "Хемус" в тунел "Витиня" ще се осъществява в едната тръба, реверсивно.

Задръстване на границата с Турция има и днес. Вчера опашката от тежкотоварни камиони на основния граничен пункт с южната ни съседка беше над 15 км.

Очаква се колоните от камиони на "Капитан Андреево" да продължат няколко месеца. А причината за по-бавното преминаване на пункта са ремонтни дейности от турска страна.

Същевременно от "Гранична полиция" уверяват, че са направили всичко възможно да няма проблеми за леките коли.

Предприети са необходимите мерки за допълнително подпомагане на движението по основните пътни артерии. Очакваме днес в следобедните часове да се увеличи интензивността на трафика по основните пътни артерии от републиканската пътна мрежа, от изходите на столицата и големите градове към нашите курорти и ГКПП. В готовност сме и сме създали необходимата организация за поетапно насищане на републиканската пътна мрежа с автопатрули и технически средства. Още днес в ранните следобедни часове, когато интензивността на движението се увеличи. Това съобщи на брифинг главен инспектор Тодор Соколов от полицията.

"Местата по основните пътища, където в момента продължават да се извършват строително-ремонтни дейности ще бъдат обезпечени с наше полицейско присъствие", добави той.

От полицията съветват да се прави проверка в сайта на АПИ, преди да се тръгне на път.

"Водачите да проявят търпение, да спазват дистанция, както и сигналите на колегите. След като обезпечим натоварените места, започваме акция, която ще включва проверка на правоспособността на шофьорите, дали са употребили алкохол или наркотици. Техническите ни средства за контрол на скоростта са изправни и от днес ще бъдат разположение на територията на цялата страна", предупреди Соколов.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?