Калин Димитров дал на полицейския шеф 300 лева, защото...

Калин Димитров, който връчи на бившия шеф на Трето РУ цигарена кутия с 300 лева, го е направил, защото се страхувал от агресивни цигани. Това разказа самият той на първото заседание по делото срещу Павлов, което тече в момента. Димитров разказа странна и противоречива история пред магистратите:

Според думите му, малко преди арестите, той продавал колата си в един от големите сайтове за търговия с автомобили. Звъннало му непознато лице, което живеело в  Русе и се занимавало с бяла техника. Непознатият попитал какво е състоянието на автомобила. Димитров обяснил, че всичко работи и двамата си „стиснали ръцете“. Мнимият купувач помолил Димитров да закара колата до Русе, за да я пререгистрират. Също така предложил на Димитров да работи за него, като доставя „капаро“ от клиенти от Пловдив до Русе. Тъй като Димитров бил безработен, с охота приел офертата.

Според заръките, за да не прави празен курс с автомобила, Димитров трябвало да вземе 1300 лева капаро от възрастна жена и да го достави до крайдунавския град. За подкрепа Димитров взел със себе си верния си другар Димитър Рангелов, който работел на автомивка. Двамата отишли да вземат капарото и някакви фактури.

Тъй като името на улицата било сменено, двамата дълго се лутали из квартала, като постоянно били във връзка с мнимият работодател. В един момент неизвестния заявил, че много са се забавили и жената си е тръгнала. Фактурите щяла да прати по куриерска фирма, а парите била оставила в торба, която висяла на оградата пред дома ѝ.

Димитров и Рангелов намерили торбичката, взели я и се върнали в автомивката. Тогава си помислили, че може да става въпрос за някаква измама, но трябвало да довършат работата. Те започнали да се притесняват, защото в Русе имало много агресивни цигани, които можели да ги нападнат.

Тогава Рангелов споменал, че има познат полицай, който идвал да си пере килимите на автомивката. Ченгето било на висок пост и имало познати служители из цялата страна. Той можел да им предложи закрила и бърза полицейска намеса, ако бъдат нападнати.

Отишли в Трето РУ, за да се срещнат с полицая. По пътя сложили 300 лева от „капарото“ в цигарена кутия, за отплата при евентуална полицейска подкрепа. До районното се срещнали с Павлов, който заявил „правете каквото искате, но внимавайте“. Димитров го попитал дали пуши, Павлов отговорил отрицателно, но мивкаджията Рангелов заявил „Ааа, пушиш, пушиш!“. Тогава Димитров му връчил кутията.

Малко по късно Димитров бил арестуван за участие в телефонна измама и осъден по съкратената процедура. 
 
 
 
Област за прикачени файлове
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?