Какви уникати показаха на фестивала "Горящия човек"

Изложба в столицата на САЩ показва внушителните временни сгради, построени по време на ежегодния фестивал Burning Man (Горящият човек), пише dezeen.com. Платната са подредени в галерията Renwick на музея на американското изкуство Smithsonian, във Вашингтон.

70 000 души се събират за ежегодния фестивал Burning Man (Горящият човек), в който изкуството и музиката дават живот на Black Rock Desert в Невада, САЩ. Burning Man Festival е един от най-големите и популярни фестивали в света, а самите организатори го наричат "Експеримент за създаване на общност за радикално себеизразяване". В седмицата на фестивала в пустинята се инсталират едни от най-авангардните произведения на изкуството, а от 1986 г. насам пътешественици от цял свят се събират във временно изградения „Град на Черната скала“.

Изложбата представя творчеството и занаята на общността, която всяка година пътува до пустинята Невада за събитието. Ежегодно участниците в "Горещия човек" изграждат своите проекти, които варират от дребни произведения на изкуството до колосални павилиони - някои, от които се изгарят церемониално в края на фестивала. /Марица.бг

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?