Подай сигнал

Какви са приоритетите на Партиите за новия политически сезон

България

от Екип Марица 211 прегледа 0

 Новият политически сезон започна с декларации на лидерите на парламентарните групи

Новият политически сезон започна с декларации на лидерите на парламентарните групи. В изказванията си те акцентираха върху основните теми, върху които ще фокусират вниманието си през годината, информира БНТ.

Председателят на парламента предупреди, че от всички в залата зависи изборите да не се превърнат в очерняне на опонента, а в оспорвано спортсменско състезание, при което се изправят едни срещу друг достойни кандидати с ясни и силни политически послания.

Целта на ГЕРБ е в Европарламента да изпратят поне шестима души, а на местния вот ще подкрепят успешните кметове на партията и на инициативни комитети, работили добре с управляващите.

„Много ми се иска през идващите месеци прагматизмът в тази зала да заглуши популизма, а политическите аргументи да вземат връх над заклинанията. Аз бих искал през 2019 г. в парламента да имаме повече общи и спечелени за всички нас каузи, в името на българите“, заяви Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ.

Корнелия Нинова очаква 2019 г. да сложи край на статуквото и да е начало на политическа промяна в България и ЕС. Категорична е, че парламентът е с изчерпано доверие и директно се обърна към българите.

„Начинът за това е само един - предсрочни парламентарни избори и каквото вие, народът реши, ние ще го изпълним“, каза Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП за България".

Като историческа определи 2019 г. Волен Сидеров. Според него тази година ще се реши сблъсъка "глобализъм - антиглобализъм", "соросоизъм - традиционни ценности".

„Аз предлагам през тази година да не си пречим по стар български обичай един на друг, защото, ако това нещо го преодолеем, ние сме просто непобедими - знаем го от историята“, заяви Волен Сидеров - председател на ПГ на "Обединени патриоти".

Според Мустафа Карадайъ 2018 г. е била изгубена за България заради поредица от скандали. Призова да бъде приета програма за ускорено развитие на страната, за да бъде догонен средният стандарт на живот за Европейския съюз. Обяви, че ДПС ще работи за: „Търсене на диалог и консенсус за приоритетите и програмата за развитие и разбира се - нов модел на управление“ .

„Воля“ иска промяна, обяви Веселин Марешки и призова:„Да направим екшън план в месеците преди европейските избори, в който приоритетно да заложим повишаване на доходите на хората, подкрепа на малкия и средния бизнес, спешни мерки за преодоляване на демографската криза“.

Началото на новия политически сезон започна с химните на България и на Европейския съюз.

Коментари