Какви са идеите на младите кандидати за евродепутати?

Чуйте разговор с водача на коалиция „Път на младите”

„Разбира се, че европейският експертен разговор е по-важен. Вътрешнополитическият разговор е преходен. Европейският проект е най-успешният проект на мира в историята на човечеството”.

Това каза в ефира на „Здравей, България” Румен Чолаков, водач на листата на млади кандидати за евродепутати „Път на младите” и председател на клуба на младите българи в чужбина „Милениум”.

По думите му няма как да се говори за „бъдещето на Европа” със същите политици, активни от 1992 г. Нужно било ново поколение от политици с нови принципи, нови идеи и нова визия.

„Нима Себастиан Курц няма политически опит? Нима Александра Окасио-Кортес няма политически опит?” Така отговори Чолаков на въпроса не трябва ли евродепутатът да има политически опит, за да може да представлява страната си.

„Ние сме абсолютни центристи. Както Тони Блейър беше казал – има трети път, един революционен центризъм и прагматизъм”, допълни той.

 

Целия разговор вижте във видеото.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дони

Дони

16.05.2019 | 11:53

Вече не вярвам на никого. Целта на всички политици - забогатяване, далавери. Обезверен съм, никой не мисли за България. Те не си обичат Родината.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?