Какви изненади готви МВР за баловете

Пловдивската полиция е взела всички необходими мерки за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението и недопускане на престъпления по време на абитуриентските балове и тържествата послучай 24 май, съобщават от МВР. До този резултат се е стигнало след общите усилия на училищните ръководства, представители на местната власт, управители на заведения и частни охранителни фирми, които са съгласували съвместните си действия.

Осигурено е засилено полицейско присъствие в районите на училищата при изпращане на зрелостниците. Извършени са проверки на увеселителните заведения (ресторанти, барове, дискотеки, клубове и други), като специално внимание е обърнато на пропускателния режим за недопускането на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние и видимо употребили наркотични вещества, които биха предизвикали нарушения на обществения ред.

Проверките са осъществени в тясно взаимодействие със структурите на пожарната, ОДБХ и други компетентни институции. Завишен е контролът по пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства.

Екипи на “Пътна полиция” ще патрулират в районите около училищата и заведенията и при необходимост ще регулират възлови кръстовища, където ще преминават автомобилите с абитуриенти. Ще се осъществява стриктен контрол с помощта на  мобилни видео системи и технически средства. След обработване на събраните материали ще се вземат предвидените в закона санкции спрямо всички нарушители.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?