Подай сигнал

Какви имоти търси българинът

Имоти

от Екип Марица 1162 прегледа 0

Какви имоти търси българинът

Когато става въпрос за жилище в града, от няколко години купувачите основно предпочитат апартаменти в сгради ново строителство, като най-много се търсят двустайни и тристайни апартаменти, коментира Полина Стойкова, управляващ директор на BULGARIAN PROPERTIES за profit.bg.


В същото време при селските къщи се отчита голям интерес към селата около големите градове и най-вече тези около София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Варна. Търсят се къщи в добро състояние за ползване през уикендите или за ваканции и почивка на село. При ваканционните имоти хит са жилища в морските курорти. Атрактивните им цени и отличното предлагане правят момента изключително подходящ за покупка. Нашите наблюдения върху този сегмент от пазара показват, че никога досега условията на пазара не са били толкова добри и купувачите постепенно започват да оценят това.


Българските купувачи като цяло предпочитат едностайни и двустайни апартаменти в морските курорти, а цените, на които те стават особено атрактивни, са за едностайните между 10 000 и 20 000 евро, в зависимост от местоположението, а за двустайните - между 22 000 и 30 000 евро. Такива цени са налични във и около Слънчев бряг, Св. Влас, Равда и Поморие, както и на север - Каварна, Кранево, Бяла, Обзор.

Коментари