Каква е идеалната разлика във възрастта между мъжа и жената

Любовта може да пламне между всякакви хора, без значение каква е разликата във възрастта им или какъв точно е социалният им статус.. Дали обаче подобен съюз би бил щастлив или е по-добре просто е да се насладите на момента и да потърсите по-подходящ партньор?

Как ще се развият отношенията ви, ако има разлика във вашата възраст и тази на половинката ви? На тези въпроси ще отговорим в следващите редове. Ще ви споделим  и каква е идеалната разлика във възрастта между мъжа и жената.

Хармонията в една връзка преди всичко разбира се зависи от емоционалната зрялост на партньорите и способността им за постигане на консенсус. Определени статистически данни разкриват няколко неща.

Идеалната разлика във възрастта между мъж и жена

 Смята се, че най-силните брачни съюзи се създават, ако съпругът е с две до пет години по-голям от съпругата си. В този случай умственото развитие на партньорите е приблизително същото. Мъжът вече е в състояние да застане начело на семейството. Той ще предпазва половинката си и същевременно няма да указва прекалено силен натиск.

Ако обаче партньорите са възрастни и са преминали тридесетгодишна възраст, то тогава е възможен силен брачен съюз и между хора, които са си връстници.

Двойка, може да бъде щастлива и ако една жена е малко по-възрастна от съпруга си, защото на такава възраст (над 30) един мъж си е самодостатъчен. За представителките на нежния пол, които са преминали тази възрастова граница, по-младите мъже се струват по-привлекателни и интересни.

Ако възрастовата разлика между мъжа и жената е повече от пет години

Има все повече бракове, при които съпругът е доста по-възрастен от своята избраница. Обществото вече става все по-толерантно към такива двойки. Доказано е, че дамите запазват свежестта и привлекателността си много по-дълго при подобен съюз.

Има и бракове, при които мъжът е доста по-млад от любимата си. Млад партньор прилича със свежест и наивност.

Жените все пак предпочитат съюзи с по-възрастни и мъдри мъже именно заради тяхната зрялост и опит в решаването на проблеми. Младата жена се чувства много по-защитена, отколкото с мъж на нейната възраст или по-млад.

Слабата страна на неравностойните бракове е, че младият партньор все още има нужда от забавения и партита,, а по-възрастният иска спокойствие и тишина. Кавгите могат да възникнат заради различните житейски цели, възгледи интереси.

Ако мъжът е ного по-възрастен от своята съпруга, винаги има нотка на съмнение за мотивите на дамата и това се пренася в отношенията им в даден етап от връзката./jenata.blitz.bg  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?