Как събаряш, Пловдив

Сякаш бомба е паднала върху стадион "Спартак" и кино "Космос"

Грозна картина остава след съборените павилиони в Пловдив, установи проверката на „Марица”. Собствениците, като правило, не си почистват бетоновите основи, върху които са били поставени временните постройки. А Община  Пловдив няма практика да ги контролира, ако собственикът отказва да махне руините със собствени средства.  

 


Най-страшно изглеждат пространствата пред стадион „Тодор Диев” /Спартак/ и кино „Космос”, където сякаш бомба е паднала. Още през пролетта над 20 дюкяна бяха разфасовани от търговците по заповед на кметството с идеята, че западналият спортен комплекс ще се реновира от концесионера. Покрай игрището откъм бул. „Македония” и ул. „Кукуш” и до днес  стърчат  разбитите фундаменти.

 


Площадът пред кино „Космос” на ул. „Гладстон” стряска пловдивчани и туристи, откакто махнаха  магазините.  Вместо арт център, който трябваше да грабва очите  и душите на домакините и гостите по време на Европейската  столица на културата, „любуваме” се на сюрреалистична гледка - гробницата, наречена „Космос”, и  полуразрушените основи, които при повече фантазия могат да служат за сцена на открито.

 


Месеци наред „отлежават” руините от кафенето на бул. „Шести септември” срещу пл. „Шахбазян” и до кръстовището на  бул. „Източен” и „Христо Ботев”. Най-малко две години пешеходците се препъват в развалините в градинката на колелото срещу Централна гара. Зарязани са останките от дюкяните  пред автогара "Юг".  

 


На никой от Общината  очевидно не му пука за облика на града.

 


СНИМКИ: Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?